ETT SMULTRONSTÄLLE TILL

Som jag skrev i förra inlägget så har vi MASSOR av smultronställen här på Gotland.

Ekstakusten med Stora Karlsö i fjärran.

 

Det här är ett ställe som är ”hemmavid”, vilket är praktiskt när man inte vill åka iväg så långt men ändå se nåt vackert – eller ta en trevlig prommis med hunden.

Solen försvann lagom tills vi kom ner till kusten, men dom svarta molnen gick faktiskt förbi så det blev inget regn.

Idag utlovades det först sol och sen regn, så vi åkte ner till kusten för att snabbt komma hemifrån innan det började regna. Som synes på bilderna är det ingen snö kvar – utom lite hemma hos oss där Rolle skottat ut den från ingången i en hög på gräsmattan!

Trots att solen faktiskt kom tillbaka lite grann så gick vi inte nån tur här nere vid kusten, eftersom det gick riktigt stora gäss och drog isande kallt från havet.

Här ser man Lilla Karlsö som ligger närmare land än Stora och där ute lyste solen riktigt ordentligt på klipporna.

Den enda nackdelen med den här biten av Gotland är att ”alla” som turistar här har hört talas om Ekstakusten. Alltså är det alltid folk, cyklar eller bilar här. Även en sån här trist årstid, men det var ju söndag idag…..

Djupviks hamn, eller Djauvik som det heter på gammal gotländska.

Vi åkte ut på Hammarudd, alltså ut till Ekstakustens Naturreservat söderifrån. Förbi Kronvald, Vavle (där vi brukar bada ibland) och till Djupvik. Där vi såg dom här tusentals svartvita fåglarna i hamnbassängen.

Vad är det för fågel!?

Vi som inte kan något om fåglar kom bara på två svart/vita sjöfågel; Dopping och vigg. Kan det vara det…..!? Vi fortsatte förbi hamnen och tog den lilla kustvägen till Sandham där vi åkte upp till stora vägen och vidare till Klintehamn. Där åkte vi först förbi kalkugnskajen och tog en liten prommis, sen vände vi tillbaka mot Klintehamn där vi handlade vi lite på Coop. Väl hemma igen vilade vi oss lite inför kvällens och årets första NasCar-race. Så klockan nio ska det bli underbart kul…..

SUSIE

 

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

3 reaktioner till “ETT SMULTRONSTÄLLE TILL”

  1. Havet, det vackra! Isande kallt ibland så man får njuta från bilen. Här är det tämligen lugnt utmed stränderna nu, men det märks ändå att det är sportlovsveckor i andra delar av landet. En och annan främmande bil kör förbi och igår mötte vi till och med en husbil. Och de svartvita fåglarna är mestadels vigg! Kan ibland vara uppblandade med en och annan skrak eller bergand. Doppingar är lite mer enstöringar och syns ofta ensamma eller i någon liten grupp.
    /Kerstin

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s