Uncategorized

HUMMELBOSHOLM

I lördags när det var en så fantastisk fin vårdag, alltså strålande sol – +9 grader – ingen vind, så passade vi på att åka till ett område vi endast varit 2 gånger tidigare. Den här ”holmen” är ingen holme, utan en obebodd udde som sträcker sig ut en bra bit ut i havet på östra sidan i höjd med Hemse.

Eftersom bilen såg hemsk ut och Rolle inte hade något emot att köra grusvägar (som han annars har) så frågade jag om det var OK att åka ut dit. Jag talade också om att det kunde vara lite blött…

P1020628

Och visst var det blött, fast det ser ju inte så farligt ut på den lilla traktorvägen, men det var några STORA riktigt djupa gropar som såg lite läbbiga ut. Rolle körde jätteförsiktigt och försökte kryssa fram runt pölarna, men bara efter en liten bit så kom vi till en jättestor pöl.

Rolle svängde ut med högra hjulparen bredvid vägen och där var det blött, eller rättare sagt otroligt sankt och lerigt! Så det stänkte upp lera över hela högersidan, in i dörrhandtaget, över rutan och det kom t.o.m. lite på framrutan på min sida!! Men det jag var räddast för var att vi skulle fastna. Har gjort det en gång i sand med grön mossa över – och det var inte kul alls…..

P1020630

När vi kom fram till ungefär hälften av udden bestämde vi oss därför för att stanna där vi tidigare har parkerat. Rolle följde några traktorspår och så ställde vi bilen och gick ur. Santos var världens lyckligaste, han fick springa precis som han ville – men marken var så blöt att han föredrog att gå på den lilla vägen.

P1020631 Själva klafsade vi iväg och på bara dom här tio metrarna fram till vägen var mina skor och strumpor genomsura, Rolle hade sina skogsstövlar på sig så han hade inga problem. Men…det slutade naturligtvis med att jag fick gå på den lilla vägen för att överhuvud-taget kunna ta mig fram. Och att fortsätta rakt fram till fiskehuset som ligger allra längst ut var bara att glömma.

P1020629

Vi har gått den biten med vår förra hund Penny en annan tidig vår när det var blött och det slutade att vi kunde inte gå på vägen som istället för väg hade förvandlats till en liten å. Alltså var det bara att gå i gräset som även den gången var dyngsurt. Och roligare än att gå i blött gräs med gympadojor kan man ju ha…..

P1020632

Den här gången gick vi vägen tillbaka till utfarten på udden och när vi kom fram till den ”stora pölen”, vände vi och gick tillbaka. På slutet sprang faktiskt Santos före oss fram till bilen…han gillar inte heller att det är blött!

Sen åkte vi hem, men stannade på vägen i Stånga och inhandlade lite middagsmat. Det blev en av Rolles favoriträtter;  ”Piccata Milanese”, alltså utbankat fläskkött panerat med först mjöl, sen uppvispat ägg och till slut riven ost blandat med skorpsmulor. Till det serveras det ris (alltså ingen potatis – stackars Rolle *fniss*) och en härlig tomatsås. Det blev så mycket att det räckte – till Rolles stora glädje –  till lunch åt honom idag. Själv åt jag en härlig sallad med avocado, små tomater, salladsbönor, isbergssallad, paprika och så en salladssås på olivolja/maltvinäger/salt & peppar samt krossad fetaost.

original

Men nu kan jag inte sitta här, ska titta på slutet på Nascar-racet från Daytona som gick igår. När klockan var 23.30 orkade vi inte längre utan spelade in resten så vi har hela 3:e segmentet på 80 varv kvar och gick och la oss istället. Så nu blir det en riktigt härlig  högtidsstund……

SUSIE

6 reaktioner till “HUMMELBOSHOLM”

  1. Nej förstår att inte ens du visste var den låg. Den här udden visserligen ganska stor – men det är ju inte direkt nåt ställe man åker till för att titta på naturen. Den är till 99% bara platt och obeväxt, men ett perfekt ställa att gå med hundar på!
   Racet slutade alldeles nyss för oss, det blev en del förseningar – så nu ska jag krypa till kojs!
   KRAM/Susi

   Gilla

 1. Hej

  Tack för fina bilder och text från utflykten, ser härligt ut. Idag är det grått med 6 plusgrader, glad så länge det inte blir minus och snö igen. Har just kommit från promenad där jag på vägen såg snödroppar så det finns hopp om vår.

  Kram Christina

  Den mån 18 feb. 2019 kl 17:05 skrev Susie på Stjärnarve… :

  > Susie på Stjärnarve… posted: ”I lördags när det var en så fantastisk fin > vårdag, alltså strålande sol – +9 grader – ingen vind, så passade vi på att > åka till ett område vi endast varit 2 gånger tidigare. Den här ”holmen” är > ingen holme, utan en obebodd udde som sträcker sig ut en bra ” >

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s