DIVERSE FUNDERINGAR

SANTOS

Efter ett mardrömsdygn när Santos uppvisade tecken på att vara väldans sjuk/skadad så tog vi oss till Visby och veterinären. Fast jag började redan på onsdagskvällen med att kontakta en veterinär på nätet. Det ingår 3 stycken kostnadsfria konsultationer i djurförsäkringen, så även om jag inte trodde att han skulle kunna få hjälp den vägen ville jag gärna själv få en försäkran om att jag gjorde rätt. För man är rätt handfallen när det gäller ens husdjur när dom är sjuka. Dom kan ju inte berätta något – även om man blivit rätt bra med åren att tolka deras kroppsspråk!

P1000104

Att Santos hade ont, väldigt ont – det kunde man dock inte missa. Han ville/kunde varken hoppa upp eller ner i sängarna eller på soffan. Han pep och gnällde, ja t.o.m. skrek till ibland. När man skulle lyfta honom så morrade han till och gnällde. Så något hade hänt med bakstället eller ryggen, det var helt klart. Däremot åt och drack han, samt kissade och bajsade, utan problem. Så veterinären på nätet höll med mig om att det var ingen panik, vi behövde inte försöka få tag i distriksveterinären omgående utan kunde avvakta med veterinärbesök till dagen efter.

P1020454

Direkt igår på morgonen ringde jag och så fick vi en tid klockan 13.00 i Visby.  Santos var ännu sämre då. Han gick visserligen ut och kissade men ville inte gå någonstans. Men vid tiotiden ville han gå sin vanliga runda, vilken Rolle tog med honom på, men när han kom knappt halvvägs ville han gå hem igen.

2013-01-28 012

Så vi gasade upp till Visby för att träffa veterinären och han såg direkt på Santos rörelser att nåt var fel. Han klämde och kände, böjde och sträckte på både nacken och svansen. Sen började han undersöka ryggraden – försiktigt så det inte skulle göra alltför ont – men Santos reagerade inte på något! Så klämde han även på magen och närmade sig bakstället, då reagerade Santos. Det var helt klart där han hade ont – men varför?

Veterinären trodde inte att han hade diskbråck som vi var oroliga för, utan att han hade nån typ av led/muskelinflammation – alltså fick han en spruta mot sånt som också innehöll smärtstillande. Sen lämnade vi Visby med uppmaningen om att komma tillbaka idag om han blev sämre, att ringa i början på veckan om han blev bättre – då skulle han kanske få fortsätta, eller förhoppningsfullt sluta, med sin medicinering.

CIMG9209

Vi hann bara åka till Klintehamn där vi skulle handla lite på vägen hem när vi märkte att han sov i sin bur, inte gnällde eller pep längre och väl hemma och vi lyfte ur honom så gick han obehindrat och såg väldans glad, pigg och nöjd ut. Den smärtstillande medicinen hade tydligen funkat! Sen var han pigg och glad hela kvällen, hoppade glatt upp och ner ur soffan och i sängarna – vilket vi försökte hindra och istället lyfta honom. Sen sov han gott hela natten. Efter morgonprommisen blev han dock lite trött och ligger i korgen under skrivbordet och sover – och efter lunch ska jag ge honom hans spruta.

img049 - Kopia (8)

Det är alltså en ”oral spruta” vilket betyder att vätskan ska sprutas in i munnen på honom. Nån annan spruta hade jag inte varit bekväm med att ge honom – även om jag som gammal apoteksanställd är van vid medikamenter! Så nu håller vi och Santos alla tummar och tår och tassar och hoppas på det bästa!!

SUSIE

5 reaktioner till “SANTOS”

 1. Hej
  jag hoppas verkligen att er lilla vovve blir pigg och smärtfri igen.Inte roligt när djuren blir sjuka då dom inte kan berätta var felet är.Attan så kallt det var imorse -10 men det blev en solig dag och jag fick besök av min förra granne.Så trevligt. Ha det bra önskar Gunborg.

  Gillad av 1 person

 2. Hej Susie!
  En mardröm är exakt vad det är när våra husdjur blir sjuka. Det är rent ut sagt förfärligt och jag minns det som igår när våra hundar och katter blev sjuka. Jag klarar det så dåligt och tog ett beslut att aldrig gå igenom det igen. Jag lider verkligen med er och jag hoppas av hela mitt hjärta att lille Santos blir bra igen.

  Kram till er och två kramar till Santos!

  Gilla

 3. Hej Susie!

  Mina datorproblem gör att jag inte kan blogga och har problem med att kommentera men nu ska jag i varje fall försöka få iväg en kommentar till dig.

  Blev så ledsen när jag läste om Santos. Jag hoppas, hoppas så att medicineringen hjälper, att det bara är en sträckning eller muskelinflammation. När jag läste dina inlägg så blev jag också orolig att det var diskbråck och även om det i slutändan skulle visa sig vara det kan det ju gå att få bukt med utan operation med hjälp av medicin och strikt vila. Vår Lucy var ju så mycket sämre då hon var förlamad i hela bakdelen så där var det bara operation som gällde. Men hon blev ju fullt återställd så det går att göra mycket. Hon fick också medicin oralt efter operationen. Hon åt den i en hel månad då den var både inflammationshämmande och smärtstillande. Antar att det är en liknande medicin Santos fått. Vi märkte tydligt när medicinen började gå ur kroppen på henne och det var dags för nästa dos. Då blev hon slö och lite darrig i kroppen, det syntes att hon hade ont. Men hon hade ju å andra sidan då gått igenom en stor operation … eller rättare sagt två, dom hade ju även tagit ett prov från höften på en förändring (som visade sig vara ofarlig).

  Du ska veta att jag tänker på er allihopa. Jag vet hur ledsen och orolig man blir när ens älskade husdjur blir sjuka. Jag håller alla tummar och Lucy hälsar och håller sina tassar.

  Varma kramar till er från Anita och Lucy

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s