”NÖDSKRIFT”

Det var ett bra tag sen jag gjorde nåt inlägg – runt en vecka tror jag (orkar inte kolla). Så idag när jag vill blogga får jag väl skärpa till mig, men vad 17 ska jag skriva om!? Och vad ska jag visa för bilder!?

P1010365
I början på mars 2018.

Att vädret har varit dåligt (det har t.o.m. snöat lite lätt) några dagar är ju inte så kul precis – men en tröst är att det inte är som förra året. Och nåt speciellt har inte hänt (vilket för det mesta är positivt). Bilderna som jag kommer visa är från förra året. Ja, några kanske t.o.m. är från längre tillbaka.

P1010389
I slutet på mars 2018 i växthuset.

Jo, det har hänt en bra sak som jag måste berätta och det är att Santos är bra! Jättebra!! Redan en timme efter det vi kommit hem från veterinären var han betydligt gladare. Verkade inte ha ont alls (han fick smärtstillande) och redan dagen efter hoppade och skuttade han precis som vanligt. Han fick sin medicin i en vecka och sen tyckte veterinären att vi skulle testa med att sluta och det har alltså fungerat perfekt. Men man fick sig ett ordentligt skrämskott och varning om vad som väntar….. han blir ju faktiskt hela 12 år i juni!

P1010417
Santos april 2018.

Vi har som sagt inte gjort nåt kul, inte ens varit ute på någon långprommis i helgen. Och igår när vi skulle till Visby avstod jag (och Santos) beroende på att jag hade sovit så fruktansvärt illa på natten – TROTS att jag tagit en halv sömntablett. Jag hade så himla ont i ryggen ner i benet, så jag stannande alltså hemma och försökte sova lite. Men det gick ju inte, så fort jag höll på att somna så kom Santos och slickade mig i ansiktet eller la sig bakom ryggen och tryckte sig emot mig. Han ville ju bara vara snäll…..

P1010402
I växthuset började vinstockarna att slå ut redan i mars 2018. Knopparna har dock svällt ordentligt såg jag när jag var ute där igår och vattnade!

Rolle tyckte nog att det var rätt skönt att jag inte följde med. Är han ensam behöver han inte ta hänsyn till att jag och Santos otåligt sitter och väntar i bilen utan kan åka dit han vill, titta på vad han vill – hur länge han vill! Fast samtidigt gillar han att vi är med, hur det än är så kanske man vill göra/åka någon annanstans på vägen dit eller hem. Och göra det ensam är ju inte speciellt kul!!

P1010438
Rolle är jätteduktig på att städa, så jag hoppas han gör det i år också i växthuset för det ser hemskt ut där ute!

Nej, det tog alldeles för lång tid att komma på nåt att skriva om så nu måste jag avsluta. Jag har en laxpudding i ugnen som är klar och som ska tas ut för att svalna lite innan vi kan sätta igång att äta. Rolle är så sugen att han har börjat duka (jättebra). Han säger att det doftar så gott i köket att han vill äta så fort som möjligt! *fniss*

SUSIE

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

6 reaktioner till “”NÖDSKRIFT””

 1. Hej så roligt att vovven är pigg igen.Våra djur betyder ju så mycket.Ja växthuset måste städas här hos mig med där är en salig röra..Men jag vill ha lite varmare väder innan jag gör det.
  Har plantera om mina Pelargoner i källaren och lite andra växter som står där.Och idag har jag varit hos frissan och klippt mig.Imorgon blir det vårdcentralen då jag ska testa mina öron efter att jag fått dom spolade.Börjar höra så jäkla dåligt på ett öra.Hoppas din rygg blir bättre.
  Ha det gott.

  Gilla

 2. Jag tycker att du lyckades bra med ditt inlägg trots att inspirationen inte var på topp.
  Jag har också ätit lax i kväll, men laxpudding låter så himla gott. Min laxbit år jag med spenatstuvning till och det smakade faktiskt rätt bra.
  Nu får vi hoppas att det snart är slut med här trista vädret. Nu vill vi ha sol och lite värme igen!!!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 3. Skönt att Santos är bättre.
  Ibland kan man göra bra inlägg utan mycket fakta med fina bilder. Alltid roligt att se dina bilder också.
  Hoppas du får tillbaka en god sömn.
  Ha det bra!

  Gilla

 4. Hej Susie! Bra gjort att du fixat en ny blogg, var det svårt att gå över till ny blogg i WordPress.com konto? Jag måste också byta blogg/hemsida från Googel blogger men jag har inte valt vilken blogg jag ska välja, det finns så många att välja mellan. År du nöjd med WordPress kontot?//Agneta Svensson

  Gilla

  1. Hej Agneta, Det visade sig ju att det endast var Google+ som skulle läggas ner, inte den vanliga Google. Hade jag fattat det från början så hade jag nog inte bytt. Man var ju van vid Google och visste precis hur allt fungerade, så det var- och är – lite svårare att få till det man vill här på WordPress. Fast det går…..
   KRAM/Susie

   Gilla

   1. Hej Susie
    Jag tycker att Google har meddelat lite dåligt vad de menar med Google+ vilken beröring blogger har med det, vad som eventuellt försvinner eller inte, jag avvaktar få se vad som händer men det är intressant och höra om du är nöjd med WordPress.com-kontot.
    Kram
    Agneta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: