DET ÄR VÅR…

…i alla fall här! Hur det är i resten av landet vet jag inte, fast i hela södra delen är det nog lika mycket vår som här. 😛 

Alltså var det dags för ett par timmars jobb i växthuset, utomhus har jag knappt börjat tänka på. Men…Rolle har lovat att räfsa bort alla vissna löv, så det ser jag fram mot. Problemet är dock att han hittar alltid en massa annat – som jag tror han tycker är betydligt roligare – att göra!

P1020756
Hyacinterna bara hoppar upp ur backen nu – och nyckelpigorna har fullt upp!

igår när det var precis lika fint väder, då var jag inte utanför dörren. Inte ens en rastning med Santos hann jag med. Anledningen var att jag gjorde klart deklarationerna, men det gick ganska fort på förmiddagen (tycker det är jättekul att deklarera faktiskt). Sen ringde fraktbolaget och berättade att den nya torktumlaren var på ingång.

P1020759
Äntligen har mina krokus börjat blommat!

Jag berättade för några dagar sen att vår gamla – ja, verkligen uråldriga – torktumlare hade sagt upp sig. Nu kollade jag igår med Johan, vår avlidne ”hustomte” Eriks son, vars pappa hade varit med och målat det här huset när det var nytt. Jodå, torktumlaren var aldrig bytt när vi flyttade hit för 15 år sen. Alltså var den från 1989 = 30 år! Så man kan  inte klaga på kvalitén….. *fniss*

P1020757
Snart börjar nog forsytian slå ut också!

Problemet var att torktumlaren visserligen var inkopplad – det gjorde Rolle  – men den skulle upp på sin plats ovanpå tvättmaskinen. Alltså en bra bit upp från golvet och den väger 51 kg! In i tvättstugan gick ju bra, Rolle har en mycket användbar  pirra (potatiskärra), men sen stod den där på golvet och såg besvärlig ut. Att lyfta 51 kg för en 78-årig gubbe och en kärring med diskbråck var inte att tänka på!

P1020760
Här står den nya  torktumlaren på plats – och är testkörd tre gånger. Fungerar perfekt…..

Det slutade med att vi fick ringa efter hjälp och då kom Johan med sin fru Carro över. Väl inne i den lilla tvättstugan lyfte Johan direkt upp torktumlaren på plats – alldeles själv!

P1020758
En bild till på krokus –  dom kan man aldrig få nog av!

Johan är som sin far en kraftkarl, trots att han är båtkapten och inte jobbar med tunga saker direkt. Ovanpå lyftet, som tog 5 sekunder, blev det ett par timmars snack och trevlig samvaro. Carro har varit här inne flera gånger med inte Johan, som jobbar på sommaren med att köra Karlsö-båten. Och det är då vi har haft våra fester – så det blev lite sightseeing inne också.  Visst är det tur att man har trevliga närboende!

P1020755

Men idag har jag alltså varit ute i växthuset och donat lite. Jag har planterat om några saker, men framförallt har jag flyttat en massa krukor. Jättestora och tunga sådana. Var tvungen, Rolle hade åkt till Hemse och man kan ju inte be honom om precis allt. Dom flesta har visserligen hjul under sig, men inte alla så det blev tungt ändå.

P1020754
Så här varmt var det i växthuset när jag kom ut idag – nu börjar tiden när man får gå ut på morgonen och öppna dörren. Det räcker inte med att dom två takfönsterna stod på vid gavel!

När Rolle sen kom hem så var jag helt slut – det var ju ”ganska” varmt där inne, även om tempen så småningom sjönk till 20 grader – och var tvungen att lägga av för idag. Så bara halva växthuset blev klart. Men det var ”värsta” biten. I morgon ska jag göra klart och sen ska vi inviga våren med ett glas vin därute! Yes, äntligen!!

P1020752
Vinet har verkligen slagit ut ordentligt och det är MASSOR av små blomknopp. tänk om det kunde bli så många klasar att man kunde göra lite eget vin!  😀

 

SUSIE

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

4 reaktioner till “DET ÄR VÅR…”

 1. Så härligt att du fick tumlaren på plats! 30 år, det är respektingivande och så länge lär inte den nyanskaffade hänga med. Dagens maskiner är inte gjorda för att fungera så länge.
  Hoppas vi får njuta av en skön vårhelg både vid Stjärnave och på Odvalds!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Grattis till att torktumlaren är på plats!

  Det börjar bli härligt i ditt växthus nu även om 46 grader är lite väl häftigt. Att du orkade hålla på i värmen och flytta krukor, imponerande. Vinet ser väldigt fint ut … kanske blir det några flaskor vin så småningom 🙂

  Vi har haft nordvindar några dagar men idag är det sol från en klarblå himmel och nästan vindstilla. Det är läge för en extra lång promenad med Lucy idag.

  Kram Anita

  Gilla

 3. Så härligt att pyssla i växthuset! Det finns dock mycket som är roligare än att räfsa löv😆
  Torktumlaren måste ha tillverkats med mycket god kvalitet, för den höll ju otroligt många år😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: