VILKEN UNDERBAR BÖRJAN

Jodå, inledningen på påsken blev helt fantastisk! Vi jobbade igår lite med att bära ut fler möbler till trädgården samt ta ut grillen, dynor och dekorationer till altanen och åt sen en härlig sillunch.

Äntligen kan man sitta där ute och njuta utan att sätta på sig en massa tjocka kläder för att hålla värmen.  Men det är inte klokt vad grejor man har utomhus och vad tid det tar att få fram allt. Ja, alltså det man hittar…..

P1020836

Det är helt klart en massa saker som jag saknar – och jag kommer inte ens ihåg allt jag brukar ha där ute. Men det ger sig nog med tiden. En sak är dock dom fyra små röda glasunderlägg jag har på räcket under mina små järnkrukor (dom har jag inte tagit fram ännu, dom ska jag få dit idag), där hittade jag bara tre! Om man inte har nåt under dom här krukorna så blir det en massa rost på räcket – och det är ju inte snyggt. Så det får väl bli bara tre krukor i år!!

P1020834

Några trådgardiner för den här gavelsidan fick vi inte heller upp, det är också en sak som vi ska försöka fixa på eftermiddagen idag när det blivit lite varmare. Så man har en del kvar att göra, förutom att jag har några ställen med torra perenner som jag måste få bort. På bilden ovan ser man också en hink med ett rödbrunt australiskt flax som jag flyttat ut. Har två namnsorter till, men dom står kvar i växthuset – dom är jag lite räddare om!

P1020837

Två växter har jag alltså vågat mig på att ställa ut, den här ovan är en sån där ”endless hortensia” som jag också haft i växthuset och den har massor av knopp. Den verkar som om den har klarat förflyttningen ut i kylan än så länge, men i natt var det flera frysgrader så det är bara att hålla tummarna…..

P1020838

Men det viktiga igår var ju inte att jobba hårt, istället var det att njuta lite av livet. Vi firade att det var 58 år sen vi möttes första gången! Så vid tretiden drack vi lite skumpa och satte oss i soffan för att bara njuta av varandra, det varma vädret och allt fågelkvitter.

P1020842

Santos tyckte vi var lite tråkiga och satte sig vid trappan ner till växthuset där han har bra utsikt bort över vägen. Men tyvärr kom inga ”tjejer” förbi, utan han fick nöja sig med husse och matte.

P1020835

Men nu är man ju funtat så att redan efter att ha suttit still en timme så började man tycka att det var lite kyligt. Och vid kontroll så visade temperaturmätaren att det då var bara 16 grader – så nån middag på altanen var inte aktuell…..

P1020841

Så vi drack varsitt glas skumpa till och sen började vi plocka ihop för dagen. Rolle skulle skala potatis (så skönt, jag hatar det) och jag steka den abborrfilé vi hade beställt hem ifrån fiskaffären. Mannen där beklagade att det var så små filéer, men det var bara små firrar dom fått hem – men dyrt blev det. Hela 250:- – man betalar ju för hela fiskar – men det var det värt. Hade vi köpt oxfilé så hade man lätt kommit över den summan och inte tyckt det var så farligt!?

P1020845

Rolle roade sig med att försöka fota sig själv i den stora ljuslyktan med spegelglas som vi har på kortsidan. Bilden ser väldigt konstig ut, men det beror alltså på motivet….. alltså inte på att vi fått i oss all skumpa. Vi har halva flaskan kvar!

P1020839

Jag försökte mig däremot på att ta en panoramabild på altanen – och den blev ganska hyfsad. Men visst ser perspektivet lite konstigt ut?

Sen var det alltså dags för den efterlängtade middagen – som väl kanske inte riktigt blev som vi tänkt oss. Anledningen var förmodligen att när vi bodde i Stockholm och var ute i skärgården så var ju abborren kanske ett par timmar gammal. Nu var den säkert minst ett par dagar….. Men gott var det iaf, så det var helt OK. Felet kanske också var det att vi har ju inte ätit stekt abborre med lök- & gräddsås på över 15 år, så man hade byggt upp en viss förväntan!

SUSIE

 

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

2 reaktioner till “VILKEN UNDERBAR BÖRJAN”

 1. Jag kan ana en viss besvikelse över den där abborrfilén och det var ju synd. Nog är det konstigt att det ska vara så svårt att få färsk fisk när man bor på en ö?
  Tänk förr när fiskbilen åkte omkring med färsk strömming, flundror när det var den tiden och så torskfilé förstås.
  Ha en skön långfredag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Hej Susie!
  Gratulerar er båda, ni har lyckats under ett långt liv tillsammans! Helt rätt att fira med lite skumpa.
  Utsikten från er uteplats över den bakomliggande skogen är underbart vacker, där har ni många sköna kvällar att se fram emot.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: