DRAMAT MED TRÅDGARDINERNA

Tidigare har jag berättat om att vi har s.k. ”trådgardiner” på altanens kortsida.  Hela 6 våder uppdelat på två sektioner och i 3 olika färger.

Vi tar ner gardinerna varje höst – brukar inte vara några som helst problem – och sätter alltså upp dom varje vår på fastskruvade gardinstänger i taket. Men för 3 år sen började min gubbe bli väldigt vinglig. Han vågade knappt stå på stegar längre. Det har vållat en del besvär eftersom jag är höjdrädd! (Är det inte det ena så är det ju det andra!)

P1020848

För 2 år sen var min kusin Monica här på Gotland och spelade golf en vecka och för en gångs skull så hade hon sin gubbe Tommy med sig. När spelveckan var klar så kom dom hit och bodde ett par dagar. Mycket trevligt – och det blev ju inte sämre med tanke på att Tommy satt upp innertak innan pensionen. Så han hjälpte naturligtvis Rolle med det här med gardinuppsättningen. Gick som en dans…..

Sen kom då förra årets våruppphängning, men efter lite samarbete gick det faktiskt hyfsat. Rolle klättrade upp på stegen två steg och jag stod bakom och höll i honom, så han inte kunde ramla. Så när jag föreslog att gardinerna skulle få sitta uppe över vintern så tyckte Rolle naturligtvis att det var en helt vansinnig idé! Men han lät själva gardinstängerna sitta kvar i taket, så det skulle ”bara” vara att trä på gardinerna en efter en i år!!

P1020859

Jag har dock oroat mig ett bra tag för det här jobbet, för Rolle har ju inte blivit mindre vinglig precis. Skulle han ramla så hamnar han förmodligen antingen nedanför altanen på en del hårda saker, eller kanske far han in genom fönstret till vardagsrummet. Eller så bryter han benet eller en arm, eller så slår han i huvudet.

För att bara ramla rakt ner på altanen utan att slå sig, det tror inte jag. Men eftersom allt annat igår var ute, uppe och framställt på altanen (så när som fixa poolen, det jobbet är kvar), så bestämde vi oss för att kasta oss över det sista – det här med gardinerna! Till min stora fasa…..

P1020847

Men helt otroligt så gick det ännu bättre i år!? Måste varit det här med att stängerna (ni vet såna där vanliga platta gardinstänger) fortfarande satt fastskruvade. Sen hade vi också noga märkt ut vilken gardin som skulle sitta som 1:a, 2:a, 3:a osv. Och dessutom vilken sida som skulle vara inåt, men det har vi gjort varje år. Vi lärde oss ”the hard way” andra året då vi försökte titta på hur långa dom var!

Snacka om vi fick ett litet helsicke, det är inte så mycket som skiljer gardinerna åt. Men altantaket är snett och jag ville ha gardinerna ända uppifrån taket, inga glipor där inte, så då var jag tvungen att klippa av trådarna! Till slut fick vi dock till det, men det var inget kul att ta ner en hel sektion för vi sett fel…..

P1020861

Nu sitter dom på plats och är precis lika fina som förra året. Vi har ju haft dom jättelänge – måste vara åtminstone 7-8 år – och dom sitter utomhus hela vår-, sommar- och höstsäsongen, men det måste ha varit väldigt bra kvalité på dom. Så nu kan man sitta där ute och känna sig riktigt ombonad. Igår t.ex.satt vi där innan middagen och drack ur den halva flaska med skumpa som vi hade kvar sen skärtorsdagens firande – och idag har Rolle och Santos suttit där och myst!

SUSIE

 

 

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

4 reaktioner till “DRAMAT MED TRÅDGARDINERNA”

 1. Skönt att gardinerna kom på plats utan alltför stora dramer 😀

  Du skrev att du börjat tröttna på wordpress och jag måste säga att jag tycker det är mer invecklat än blogger. Jag försöker att starta en sida på wordpress som ska vara en ”företagssida” och nu har jag hållit på i flera veckor och jag har inte förstått hur jag ska få in flera bilder än headern !!

  Mer roligt är: Du vann Ungersk tandrot! Mejla din adress till fam.axjonsson@gmail.com så kommer de på posten framåt!

  Ha en fin fortsatt påsk!

  Kram

  Gilla

 2. Ofta är det ju så, när man bävar riktigt mycket för något så går det ofta mycket bättre än man trott. Era trådgardiner är så läckra. Skyddar utan att skydda för mycket om man säger så.

  Idag vaknade vi till moln och igår när vi var ute med Lucy så höll vi på att frysa ihjäl. Fy bubblan vad det blåste kallt. Jag fick ta mig en varm dusch när jag kom in. Kylan gick ända in i märgen. Undrar om vårvärmen gett sig nu. Hoppas ni har kvar värmen på Gotland så du kan njuta!

  Ha en fin annandag påsk!

  Kram Anita

  Gilla

 3. Ni har det så mysigt på altanen och trevligt med någon som vågar rött. Tack för de fina trädtipsen på min blogg. Jag minns ju Sunburst sen vi hälsade på. Den glömmer man inte. Ha det så gott där i vårvärmen. Vi är på väg åter till Norrland och hoppas innerligt att snön smält bort under veckan/ Monica

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: