”GÖMDA” SAKER

Visserligen har vi en ganska stor tomt och just därför måste vi ha en del ställen att sitta på, men ibland undrar jag varför?

Alltså funderingarna runt det här kommer på våren när man ska släpa ut allt från vinterförrådet och sen på hösten när dom ska in igen. Sen undrar jag varför man inte ALLTID lägger saker och ting på samma plats, utan får för sig att förvaringen sker bättre på ett annat ställe!?

P1020852Det betyder att nu när grejorna ska ut så hittar man dom inte! Vi tog ju ut grillen för några dagar sen – och den var inte så knepig att hitta precis. Det är en gasolgrill som är jättestor, så med den blev det inga problem. Tidigare har vi alltid haft grillen under altantaket till höger om utgångsdörren, men förra året kom jag på att det började se lite ihoptryckt ut. Jag ville ha mer ”luft” mellan möblerna.

 

P1020853Sagt och gjort, grillen flyttades till att få stå till vänster utanför dörren. Blev mycket bättre! Men…då stod den bara till hälften under altantaket, så ett regnskydd till den inköptes! Förra sommaren behövde vi inte använda det speciellt ofta, det regnade ju aldrig. Så när grillen kördes in i förrådet på senhösten så satt inte skyddet på. ”Någon” hade varit ordentlig och tagit bort det och lagt det ”någonstans”! Den ”ordentlige” är alltså inte jag, jag hade helt klart låtit skyddet sitta kvar på grillen!!

 

P1020855

Alltså fick Rolle uppdraget att förutom att släpa fram åbäket från förrådet (jag hade låtit grillen stå kvar på altanen över vintern, med skydd och under tak), dra den över gräsmattan 25 m och sen försöka få upp den på altanen (det gick, med min hjälp) samt sätta på skyddet! Var det nu var…..

P1020856

Min gubbe försvann in på verkstan och sen ut i garaget. Han var väl borta en halvtimme, sen kom han fram med nåt snyggt ihopvikt silverglänsande. Vid uppackning av skyddet visade det sig att det hade fått rum FYRA grillar under det. Men med lite klurande så fick vi det på plats hjälpligt. Vi misstänkte i det läget att det här skyddet nog hade varit till vår Miata sportbil, inte till nån grill! Med det här skyddet på såg det ut som om mindre rymdfarkost hade landat på altanen – och en sån hade säkert fått plats också!!

P1020850

Så Rolle fortsatte leta i sina gömmor och så kom han ut på altanen med nåt lite mörkare grått. Till saken hörde att jag inte kände igen färgen, varken på det skyddet eller på det silverglänsande. Dessutom var det här skyddet också ganska stort, fast nu fick det nog bara plats TVÅ grillar! Vi satt dock aldrig på det, eftersom Rolle hade ett svagt minne av att han hade fått ett motorcykelskydd av en kompis för flera år sen. Bör ha varit det…..

P1020857

Men vi förstod att vi nu behövde byta ut silverskyddet mot det gråare nån dag, men inte just då. Det var ingen panik. Vi skulle ju inte grilla nåt till middag utan istället hade jag – för första gången i mitt liv gjort en smörgåstårta! Eller jag kanske ska kalla det för två läckra smörgåsbakelser!?

P1020858

Eftersom jag letade efter lite dekorationsdetaljer till altanen så gick jag igår in i vår klädkammare. Där på ett undanskymt ställe hängde en liten väska med nåt tyg i  – naturligtvis det svarta (såg bekant ut) förmodligen perfekt passande grillskyddet! Men som sagt, det är ingen brådska att byta plats på skydden – och dessutom vill man ju inte bli besviken OM det skulle visa sig vara skydd till nåt helt annat än en grill! Så vi avvaktar ett tag till…..

P1020854
Nu är forsythian utslagen för fullt!

SUSIE

 

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

5 reaktioner till “”GÖMDA” SAKER”

 1. Vi har det ungefär likadant med att släpa in och ut alla grejer på våren och hösten här i Paris http://www.parisnorrtaelje.se . Vi löste det genom att köpa en kärra på Jula, grön med fyra gummihjul, fällbara lemmar och dragskaft som svänger ekipaget. Otroligt vilken användning vi har haft för den, kan varmt rekommenderas och den kostar under tusenlappen.

  Gilla

  1. Ärligt talat så tror jag inte att vi fått rum med nån kärra i garaget på 60 kvm (!) och absolut inte i förrådet. I garaget hissar Rolle upp grejorna högt eller lägger på en jättehylla. I det lilla förrådet står möblerna staplade på varandra, så nån kärra kommer inte in där. Dessutom har vi faktiskt en liten kärra om han skulle vilja använda den. Sen har vi verkstaden, där får inte nåt ovidkommande placeras om det inte går att ställa på nån av hyllorna! Fast poolaggregatet som tas in varje år står där inne. Otroligt! För min gubbe är lite petig, han är på gränsen till att vara pedant, så saker och ting ska vara på ett visst sätt – så jag lägger mig inte i egentligen!!
   Så länge jag slipper kånka…..
   Förstår att ni har det skönt i ert paradis Paris. Var inne och glodde lite på hemsidan och det som hände var att jag blev badsugen. Fat det är nog i kallaste läget t.o.m. för mig!
   KRAM/Susie

   Gilla

 2. Det är inte lätt att hålla ordning på alla prylar som ska flyttas ut och in.
  Det är en härlig tid när forsythian blommar och i år är buskarna riktigt fina tycker jag.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 3. Jag bara ler glatt, känner sååå igen mig! Hittade en ny plats för säckväven förra året och det tog mig två dagar att hitta den nya ”smarta” platsen.
  Dina smörgåsbakelser ser läckra ut även om jag inte skulle kunna äta dom då jag är skaldjursallergiker. Och vilken fin sparris!
  Forsythian är verkligen snygg. Som en vacker bonsai. Gillar den skarpt.

  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: