FÖRSTA KLIPPNINGEN…

…av gräsmattan gjorde vi igår. Vi var helt enkelt tvungna, den var så enormt tovig och så var det vansinnigt mycket rödplister i gräsmattan på ”innertomten”.

Och visst kunde man ha legat på knä ett par dagar för att försöka få bort det, men jag hade annat att pyssla med! Alltså så klippte jag bort det hela….. 😳  Fast det finns massor kvar i ”långrabatten” på framsidan, på baksidan finns ingen rödplister alls!?

P1020890

Men man får trösta sig, vi har i alla fall gräs också. Bara någon km härifrån så är det en gräsmatta med enbart rödplister. Väldigt vackert, men kanske inte riktigt vad man tänkt sig. Dessutom vet jag inte om det är så snyggt när plistern blommat över….. 😕

P1020888

Rolle gick ut redan klockan åtta för att sätta igång med dagens stora jobb, klippa gräset i diket utanför. Själv ska jag inte gå ut förrän tidigast klockan nio, nån måtta på trädgårdsjobb får det väl vara!?

P1020889

Efter dom sista dagarnas värme så går det undan i trädgården. I pallkragarna har alla vårlökar och även en del perenner kommit upp och t.o.m. tulpanerna ser ut att slå snart. Dom är jag alltid extra spänd på att få se, jag sätter ju nya sorter varje år. Men i år har ingen från ”gänget” som beställer hem lökar hört av sig, så jag hoppar väl över det – om jag inte hittar några spännande på fastlandet under sensommaren!

P1020884

Jag har tagit ut alla röda pelargoner från växthuset (och håller tummarna för att värmen ska hålla i sig), utom den rosa som står på det lilla bordet. Tre av dom röda sitter nu på väggen på altanen och den stora hängpelargonen på väggen vid ingången. Det gör att jag inte är så rädd för att dom ska frysa…..  😯

P1020887

När man går förbi växthuset så känner man en otroligt fantastisk doft där inifrån strömma ut genom nätdörren. Det är dom blommande växterna jag köpte just för doftens skull samt limen som blommar för fullt.  Men det börjar se lite glest ut där inne, ska nog komplettera med ett litet fikonträd – eller ett blåregn – eller nåt annat stort och kul!

Den som läste mitt inlägg om problemet med dom felaktiga överdrag till grillen ser att nu är det riktiga svarta på plats (längst till vänster)! 😳

P1020886

Dom tre olika Phormium (Australisk flax) samt en stor perenn och en jättestor Agapanthus har också burits ut och placerats ut på altanen. Alla dom här tål ju ner till -5 grader, så jag tror att dom ska klara sig utan problem även om det skulle bli ett bakslag i vädret. Vinterplåtarna till poolen är borttagna och istället ligger poolskyddet på plats. Rolle har också tvättat hela poolen, så nu är det bara att fylla den…..när det nu kan ske, vi har bevattningsförbud!

P1020882

Inne i växthuset har frösådden av tre olika palettblad kommit upp. Bladen är c:a 1 cm stora, men dom har redan fått sina olika färgschatteringar. Jag måste nog skola om dom idag, innan det blir för sent….. Alltså går jag ut nu, ska börja med att rensa en rabatt på baksidan. Inte lika kul jobb, men det måste ju göras!

P1020883

Trevlig helg!

SUSIE

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

6 reaktioner till “FÖRSTA KLIPPNINGEN…”

 1. Hej Susie!
  Er gräsmatta ser riktigt grön och fin ut och forsythian ser helt fantastisk ut, får nog klippa min, den ser lite spretig ut. Det är otroligt vilken fart allt får, det växer så det knakar och allt blir grönt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  Gilla

  1. Var inne på din blogg och såg alla fina primulor och tog då en sväng förbi min murrabatt på baksidan nyss. Jag har inte ens hunnit (det är jobbigt med stor tomt och dålig rygg) räfsat den på torra löv, men bland allt som kommer upp där så hittade jag massor av blommande ljust lila primulor. Härligt!
   Idag är det bara +10, vilket gjorde att morgonen spenderats i växthuset där jag flyttat om, beskurit, städat lite och dessutom skolat om lite palettblad. Men…jag är inte klar med det sista, så jag ska snart ut igen. Måste bara vila ryggen lite!
   KRAM/Susie

   Gilla

 2. Hm, trodde jag kommenterade hos dig igår men jag kanske bara trodde jag gjorde det 🙂
  Er gräsmatta ser ju redan riktigt fin ut. Kan tänka mig att en matta med rödplister är vacker … när den blommar, men sen …
  Gillar färgkombinationen i bilden från växthuset med dynorna och forsythian. Och dina palettblad har ju grott väldigt fint. Och redan visar dom sin rätta färg.
  Nu har vi fått kallare väder här och närmaste nätterna ska det bli minusgrader. Jag har ställt ut min hortensia (den fick löss) men den står under dubbla lager med fiberväv så den ska nog klara sig. Den har mängder med knoppar som jag är rädd om.

  Kram Anita

  Gilla

  1. Ja du, ibland undrar man vad som händer där ute i cyberrymden!
   Jag har väldigt lite kvar inne i växthuset eftersom alla pelargoner, dom tre Australiska flaxen, Agapanthusen samt hortensian numera står på altanen och en stor hängpelargon hänger vid ingången – så snart måste jag åka till Jonas i När igen och ”proviantera”. Har precis varit ute och skolat om några palettblad (har massor kvar) samt flyttat om och städat lite, passade bra när det var lite kyligt. Det är bara +10, så gå ut och göra nytta i trädgården får bli på eftermiddagen. Har nu bara en enda kamelia kvar i livet, det är den höstblommande. Men idag så jag att den fällt en massa blad – men att det också slagit ut MASSOR av nya – alltså har jag hoppet kvar!
   KRAM/Susie

   Gilla

 3. Rödplister … nu måste jag googla!
  Såg på väderprognosen att värmen inte går att lita på, ett elände med alla svängningar så här års. Hoppas att dina (och mina) plantor klarar det!

  Gilla

  1. Vi har aldrig haft några rödplister tidigare och har inte sett såna här hos andra heller, men nu kryllar det av dom. Dom i långrabatten har jag inte tagit bort, men dom gräsmattan har jag klippt bort (ha,ha) – hoppas jag!
   KRAM/Susie

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: