PROBLEMET LÖST!

Nu är äntligen routerproblemet löst och jag kan surfa obehindrat igen! Felet var inte mitt, det var Telias!!

Efter att ha ringt Telia 3 gånger så ringde till slut en tjej upp – och var kvar i telefonen tills jag svarade på andra signalen. Fantastiskt! När jag förklarat mitt problem så frågade hon mig om SIM-kortet var anslutet!? Hur 17 skulle jag veta det? Det satt ju redan monterat i routern när jag fick den, men nu fick jag pilla bort det och så kollade hon; Nej, det var det inte – vilket skulle ha gjorts innan det skickades till mig. Hmmm…..man blir lite förgrymmad!!!

Nu kan jag alltså äntligen börja ägna mig åt det jag måste göra – och som dessutom är otroligt roligt. Att planera i vilka krukor och exakt var i växthuset eller på altanen eller ute jag ska ställa alla blommor jag köpte hos Jonas i måndags.

vindruvor
Vindruvsklasar i taket på växthuset EFTER det jag klippt bort massor!

Men jag fick börja med att beskära vindruvorna, för man kom inte in i växthuset utan att köra huvudet i ”lianer” fulla med blomklasar – som fäller något enormt. Så jag tog väl bort en 15-20 långa klasar så man åtminstone ska kunna gå in där utan att vara ”infekterad” av skräp i huvudet. Ärligt talat så har jag aldrig sett att dom fäller så mycket tidigare, det är illgrönt på golvet där druvstockarna är varje dag!

Campsis

Den planta jag föll för först hos Jonas var den här trumpetrankan, Campsis `Madame Galen´ som kan bli 6 m hög och ska blomma i aug/sept. Den ska få ta över den halva av taket där vinet inte växer. Att jag vill ha nåt i taket beror på att det blir så vansinnigt varmt i växthuset eftersom bara halva taket är skuggat av vindruvorna.

trumpet creeper

trumpetranka Madame Galen

Nu tror ju inte jag att rtrumpetrankan blir lika imponerande som på den första bilden ovan. Men det är helt Ok om den blommar lite mindre som på den andra. Fast egentligen är det kanske dumt att ha den inne i växthuset, den ska kunna överleva ända ner till -20 grader! Men jag hoppas att den kommer blomma tidigare och betydligt mer när den får växa där inne!!

potatisblomma

Nästa blomma jag tittat snett på under många är är den här vackra uppstammade potatisblomman. Ja, alltså inte just det här exemplaret utan jag har tittat på andra – både icke uppstammade och uppstammade, men jag har tyckt dom var lite dyra. Men nu slog jag till! Den har en otrolig färg som passar perfekt i mitt växthus!! Den och trumpetrankan visste jag direkt var jag skulle ha och hade krukor till.

Verbena

Sen köpte jag 2 stycken röda Verbenor och dom ska jag ha i svarta krukor i gallerkorgen på altanen. Men…jag vågar inte ställa ut nåt mer, har brännt mig efter att ha förlorat 4 pelargoner när det var -5 en natt förra veckan. Och det har dessutom varit -1 två nätter den här. Så dom får stå i växthuset tills det blir betydligt varmare…..

svart körsbärstomat

Sen länge tillbaka så hade jag bestämt att det inte skulle komma in några chili eller tomater som får löss i växthuset, men jag kunde inte motstå en enda liten planta med svarta cocktailtomater. Jag älskar dom…..vet dock inte riktigt vilken kruka dom ska få bo i, kanske den här dom står i nu.

rosenskära

Sen köpte jag också två rosenskäror som jag alltid har svårt att stå emot. dom får nog stå kvar i dom här ljuslila krukorna på den lilla bänken längst in i väthuset. Dom blir ju inte så tunga att dom ramlar omkull.

palettblad

Jag har ju dragit upp tre sorts palletblad från frön, men dom är pyttesmå ännu. Och dom hade jag tänkt ha i en stor kruka på altanen. Men vad gör jag!? Jag köper tre uppväxta av Jonas så dom får ta över den krukan. Den krukan står precis bredvid dörren och i skydd för blåst och sol. Förra året hade jag tre gul/rödbladiga och dom blev enorma, så det blir säkert bra. Så nu måste jag fundera på var jag ska sätta mina fröplantor – dom är ju dessutom ganska många! Och vem har hjärta att kasta fina växter…..

ampelskära (Bidens)

Sen fick doften (honung) från den här ampelskäran (Bidens) mig på fall. Jag vill gärna ha något som doftar extra gott i växthuset, men egentligen har den helt fel färg! Så jag tror att den åker ut på altanen där jag har svart, rött, orange och gult. Det kan ju också vara trevligt med nåt som doftar gott där också!

pelargoner

Kom precis på att jag köpte ju faktiskt 2 plantor till, en rödbladig pelargon med mörka blad som ska få stå på altanen när det blir varmt och skönt. Dessutom fastnade en stor starkt rosa pelargon som ska bli upp till en meter hög i händerna på mig exakt när jag hade handlat klart och var på väg ut ut växthuset. Var 17 jag ska ställa den och i vad har jag dock ingen aning om. Måste kluras på…..men det är ju kul problem!

Förutom dom här inköpta hos Jonas så blev det en pytteliten planta med gyllenlack på perennstället. Den ska jag slå ner mellan rädisorna jag sått och dom två bägarrankor jag köpte tidigare hos Jonas och har planterat i en stor låda.

Sen måste jag dock skaffa mig ett tiotal sommarblommor till. För du vet ju hur det är. Man vet precis vad man ska ha och till vilka krukor, så kommer man till ett växthus med en lång lapp – och helt plötsligt så är all planering är som bortblåst! Jag kommer alltid hem med nåt helt annat!!

SUSIE

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

7 reaktioner till “PROBLEMET LÖST!”

 1. Jag är så glad för din skull. Härligt att läsa om din energi och alla dina planer för säsongen.
  6 meter hög. Det var en rese.
  Lilla Telia gör väl aldrig fel? 😉 Skönt att du kan lämna teknikstrulet bakom dig.
  Har inte Gotland sådana där öppna trädgårdars visningar? Du borde platsa i det gänget.
  Kram Bosse

  Gilla

  1. Visst finns det ”öppna trädgårdar” här. Det brukar vara en vecka runt midsommar och jag – alltså vår trädgård – har faktiskt varit med 3 gånger. Plus att jag har haft andra visningar också, plus lite föredrag m.m. m.m. Blev dessutom ombedd av Trädgårdsamatörerna att ha en föreningsvisning i år. Men…efter min sjukdomsperiod så tycker jag inte att trädgården är riktigt presentabel numera, dessutom vet jag hur jag blir innan. Man säger att man inte bryr sig, dom får ta det som det är – men jag blir helt galen och jobbar nästan ihjäl mig med att rensa ogräs, klippa kanter osv. Och det orkar jag inte längre….. 🙄
   Visst är det kul när Telia ber om ursäkt! 😯
   KRAM/Susie

   Gilla

 2. Hej Susie!
  Känner igen mig, man vet precis vad man skall ha, men när man kommer till växtgården följer det med en hel del annat, som man inte riktigt vet var man skall ha. Men det brukar lösa sig.Vinrankan verkar trivas riktigt bra hos dig. Många fina inköp.
  Ha en trevlig helg /Kram Marika

  Gilla

 3. Hej hej!

  Ber om ursäkt att något så enkelt tog så pass lång tid – det borde ju ha löst sig bara på några minuter tycker man. Men viktigaste är väl att det har löst sig? 😇

  Visste du att vi har support även via sociala medier? Skulle det finnas några funderingar i framtiden så är du välkommen att höra av dig till oss på Facebook samt Twitter så hjälper vi dig jättegärna där. Ingen telefonkö = win! 🙂

  Ha en underbar helg!

  //Daniel, Telia Kundservice

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s