MASSOR MED BLOMMOR

Helgen som gick blev enormt jobbig. Alltså inte ”jobbig” på det sättet att vi gjorde en massa i trädgården, utan precis tvärtom!

P1030100
Vacker – av Lisa ”fådd” iris, alltså namnlös – nedanför poolen.

Lördagen var dock helt OK, vi fick en hel del gjort – se tidigare inlägg – men så kom söndagen. Tyvärr hade jag så ont så jag inte kunde göra någonting annat än att sitta framför TV´n. Det gjorde i sin tur att jag blev lite deppad. Gillar inte att sitta inne och glo när vädret är absolut perfekt för trädgårdsjobb!

P1030108
Ett ogräs (nattviol) som vi är rädda om!

Hade ju dessutom gräsklippningen av förträdgården och innertomten som jag egentligen skulle ha gjort redan i veckan tidigare, men eftersom saker och ting var som dom var så bestämde jag mig för att det fick vänta tills söndagen.

P1030096
Pallkragar med lupiner, allium och vit vallmo innan den slagit ut.

Och så vaknade man till en fantastiskt vacker dag med strålande sol och redan över 20 grader. Härligt! Men så slog det onda till på lördagsnatten, så att jobba i trädgården på söndagen var inte att tänka på. Inte ens att sitta på en åkgräsklippare…..

P1030103
Den första helt utslagna vallmon.

Så på måndagen var jag på hugget tidigt, hade ju mycket att ta igen – men man ska aldrig ta ut glädjen i förskott. Vi lyssnade på väderleksrapporten när vi käkade frukost och hörde då att det kunde bli ”spridda skurar”. Men vi hade ju strålande solsken så jag var inte orolig!

 

P1030104
En underbart vacker lila lupin.

Tills vi tittade ut genom fönstren och såg att det vrålregnade – i 5 minuter. Sen var det sol igen. Tyvärr var då gräset genomblött, så att försöka klippa det var inte ens att tänka på! Alltså fick jag avvakta ett par timmar, men mitt på dagen hade gräset torkat upp – det blåste ju nåt så vansinnigt, vilket var bra för en gångs skull – så då kunde jag äntligen kapa av vår vita gräsmatta. Att den blir helt vit beror på att vi har MASSOR av bellis (tusensköna) i den!

P1030105
En rosaröd lupin – jag har ljust rosa också!

Rolle fortsatte med sina jobb och jag klippte alltså gräset, men vi hade naturligtvis en hel del kvar att pyssla med under gårdagen. Och det var ett otroligt fint väder, så nu skulle man ju haft poolen igång – men det som saknades är mitt jobb; Att ställa in alla elektroniska parametrar för värmen, för cirkulationen osv.

P1030106
En gul lupin som är den högsta av alla.

Så jag gick ut för att göra det, men höll på att svimma i solen. För naturligtvis måste man sitta i stekande sol i 29 graders värme – och nån svalkande vind fanns det inte alls! Typiskt!! Alltså får man göra det en tidig kväll eller morgon. Så det blev en massa annat att göra istället, man har ju inga problem med att hitta trädgårdsjobb precis…..

P1030107
Den rödblommiga amerikanska buskkastanjen blommar för fullt i år.

Idag ska det visst bli ännu varmare och det är redan för sent att kasta sig över pooljobbet så det får nog vänta till framåt kvällen. Fast det hade ju varit skönt att kunna ta sig ett dopp…..

SUSIE

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

En tanke på “MASSOR MED BLOMMOR”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: