MIDSOMMARDAGEN…

…brukar kunna kännas lite avslagen, men i år kändes den bara skön. Den ”hemska” värmen har försvunnit för den här gången!

För det är ju så att när det blir över 25 grader, då orkar man inte göra någonting – och det är inte kul. Men idag var det ju helg så vi har därför bara njutit av den svalare vädret, fast det gick upp till 24/25 mitt på dagen.

P1030222
Hela 12 år den 28 juni.

Man märker det också på Santos. Han har t.o.m. velat gå ut och ta längre prommisar igen. Det var lite jobbigt även för honom när det var över 30 grader så man får vara lite försiktig!

P1030220
Blommorna håller sig inte så länge längre. Beror både på värmen och på b rist på vatten – vi har haft bevattningsförbud sen 1 april!

Ikväll när vi tog prommisen så var det bara 18 grader och jag satt på mig en tunn jacka för första gången på länge. Men…det här sköna vädret ska tydligen inte hålla i sig längre än till onsdag, sen kommer nästa värmebölja!

P1030213
Halva rosenspaljén vid infarten där det blommar. Vid den andra halvan dog rosorna förra året.

På midsommarafton var det perfekt väder, i alla fall på dagen. Sent på eftermiddagen tog Rolle och jag ett dopp i poolens 30-gradiga vatten och sen blev det en mycket lätt middag; Grillad korv! Därefter orkade Rolle med att hålla sig vaken fram till nio, själv klarade jag mig fram till tiotiden. Men det blir så när man går upp klockan sex på morgonen. Jag är absolut inte van vid det…..jag är kvällsmänniska!

Men ska man ha gäster (se ovan) och råkar vakna till tidigt, så är det svårt att somna om. Man bara ligger där och funderar på vad man ska göra. Då är det lika bra – eller bättre faktiskt – att gå upp och pyssla lite!

P1030212
Nu när hängsyrenen blommat över är den rödbladiga fläderns blommor desto mer välkomna!

I morgon tror jag att vi ska göra en liten utflykt och då måste man ju ha ett mål. Alltså sa jag till Rolle att vi kan åka runt och försöka hitta ett ställe med riktigt god färskpotatis. Den vi hade på lunchen tyckte inte jag var speciellt bra. Jag vill att den ska vara så färsk att den flagar av skalet bara man tar på den. Och helst av sorten Early Puritan, men den odlar inga proffsodlare – så nu gäller det att hitta nån liten gårdshandel!

Den här gången var Rolle inte så trakterad av att köpa potatis – trots att han är potatisgalen normalt. Det berodde på att jag har köpt 3 kg av en gammal potatissort; `Up to Date´, som han bara är tokig i – och jag håller med. Det är en mjölig väldans god sort, faktiskt godare än färskpotatisen vi hade igår. Men å andra sidan är jag ingen potatisätare direkt, om jag inte får nyupptagen färsk potatis. Dom gillar jag…..

P1030218
Utanför växthuset blommar stäppsalvian och silverhavren för fullt.

Tyvärr kan vi inte odla potatis. Har försökt med vi har tydligen nåt hemskt i jorden – bladmögelvirus. Och det är inte kul. Eftersom potatis och tomater är släkt så går det också på tomaterna och det vill jag inte uppleva igen. OK, det är några år sen nu, men jag misstänker att det hela skulle komma tillbaka igen.

P1030216
Blåeld!

Älskar blåeld, vilket det är mycket av i år – men konstigt nog inte här hos oss. Hittade ikväll några enstaka på andra sidan vägen i diket mot avverkningen, det var allt.

Nu är klockan nästan tolv och t.o.m. jag börjar tycka att det är dags att krypa till kojs. Så GOD NATT, mina vänner!

SUSIE

 

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

7 reaktioner till “MIDSOMMARDAGEN…”

 1. Dottern beklagade sig över att hennes man kört av det enda ståndet blåeld som hon hittat på Stenstugu. Hon hade varit så glad när hon fått se blåelden och tänkt att det skulle hon vara rädd om så att det kunde spridag sig. Han låg riktigt illa till ett tag!
  Det är skönt sommarväder i dag också tycker jag.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Ja hundarna har det inte lätt i värmen. Lucy vill inte gå ut mitt på dagen. Vi tar bara korta promenader då. Tänk att Santos snart fyller 12. När jag ser bilden på honom slår det mig hur lika han och Lucy är, i synnerhet nu när vi har sommarklippt henne. Hennes öron hänger mer och så har hon en plym på svansen … men annars. Det skulle vara roligt för dom att träffas.
  Potatis odlar vi varje år, har en sort som inte är så känslig för bladmögel men har man en gång fått det så är det nog risk att det kommer tillbaka.

  Kram Anita

  Gilla

  1. Ja, har man fått in det viruset så verkar det svårt att bli av med det. Men som tur är går det inte på tomaterna jag har i växthuset! Och idag fick vi tag på underbart god riktig färskpotatis, så nu är t.o.m. jag villig att äta potatis ett tag…..
   Santos skulle älska att träffa en lagom stor tjej. Vi har några tikar en bit bort härifrån, men den som är i lagom storlek – alltså en strävhårig tax – hon gillar inte killar. Däremot deras yngre hund en liten svartvit sak som jag tror ska växa upp och bli en vallhund, hon är helt tokig efter Santos – men dom har bara hälsat i koppel än så länge. Och det är ju inte så kul…..
   KRAM/Susie

   Gilla

  1. Nej, Santos gillar inte att bada – inte heller dom två hundar vi haft tidigare. Först hade vi Brasse som var en strävhårig tax som blev 18 år, han gick i tills magen tog i …alltså inte så långt. *fniss* Sen hade vi Penny som var en nötkreatursvallare, en Lancashire Heeler som var i samma storlek som Santos, alltså runt 7 kg. Hon badade av misstag 3 gånger. en gång i en sjö utanför Stockholm då hon trodde hon kunde gå på näckrosor, en annan här på ön då hon tog ett steg rätt ut i havet från en stenbrygga för att komma ner till oss. Hon såg väldigt förvånad ut då hon kom upp! *fniss* Hon gick aldrig nära havet igen, trots att vi badade jämt. Den sista var när hon hoppade i en jättestor fiskdamm med enorma KOI-fiskar som hon försökte ta. Både hon och dom blev lika rädda. Hon blev 16,5. Sen har vi då Santos som inte ens doppar i fötterna. Vi är dock väldigt glada att han inte gillar vatten, för tänk om han hoppade i poolen och vi inte var nära. Den skulle han inte komma upp från själv…..
   KRAM/Susie

   Gillad av 1 person

   1. Fniss, som barn hade vi en hund som jag ta mig tusan hade förmågan att lyfta på alla fyra tassarna samtidigt om hon närmade sig en vattenpöl!!🤣 Alla hundar efter den som jag haft har älskat vatten. Både bra och mindre bra ibland
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: