FEM FRÅGOR EN FREDAG

Hos Elisa Matilda har vi fått några roliga frågor – som hon tyckte var lätta – att besvara. Här följer mina svar:

1.Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?

Varför han inte låter ta ner dom jättestora och övermogna träd som växer i en remsa på 20 m utmed hela vår långa tomt? Träden längre in är mycket lägre, ungefär 1/3 så höga, alltså mer normala för Gotland!

2. När frågade någon dig sist hur du mår?

Min käre gubbe frågade det i morse när jag skrek till eftersom jag fick kramp i ett ben när jag skulle gå upp ur sängen.

3. Vad svarade du på senaste frågan du fick?

Senaste frågan var vad Rolle skulle få för middagsmat. På det svarade jag att han skulle få fiskburgare med pompe – och det var han nöjd med.

4. När var du senast nyfiken på något?

Nyss – är nämligen ALLTID nyfiken! Antingen på människor, händelser, berättelser bloggar m.m. m.m.

5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?

Vad exakt har jag inplanerat att göra under dagen. Idag var det gräsklippning som jag inte gjort på 2 veckor! Normalt klipper jag var 3-4 dag för att hålla ogräset stången. Nu har det varit så torrt att det inte växt alls. Alltså gräset, ogräset växer minsann! Men bakom garaget hade jag inte klippt på en månad och där är det skuggigt så där fick jag klippa två gånger. Det hela tog 2,5 timme för halva tomten (resten är ”parken” och min gubbes ansvar) trots att jag har en alldeles egen åkgräsklippare…..

P1010759

SUSIE

 

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

9 reaktioner till “FEM FRÅGOR EN FREDAG”

 1. Jag fick tänka mig för lite vad jag skulle fråga grannarna om med tanke på att de flesta läser min blogg.! Då kan det bli konstigt att ställa frågan i bloggen men inte i verkligheten…
  Trevlig helg

  Gilla

 2. Det låter super att kunna klippa med åkgräsklippare. Vi har en sån som maken tuffar runt på men med en kuperad tomt så klipper jag slänter och andra besvärliga (och jobbiga) ställen med en liten maskin. Det är ett svettigt pass som det snart är dags för igen :-).

  Gilla

  1. Vi har ju stor tomt så vi har varsin åkgräsklippare. Min är en s.k. midjestyrd för ”innerträdgården” och ”förträdgården” , min gubbes är en som ser ut som en liten traktor och den används till det vi kallar ”parken” där det är en aning kuperat. Sen har vi dessutom 3 (!) vanliga motordrivna också. En självgående och två vanliga. Gissa vad min man gillar att pyssla (leka) med…..
   TREVLIG HELG/Susie

   Gillad av 1 person

 3. Oj oj, läser ovan om alla era gräsklippare. Här har jag tänkt att en räcker (bor i lägenhet och vet därför inget om det här med gräsklippning). 🙂

  Gilla

  1. Jodå, min käre gubbe tycker det! *fniss* Han har en till att klippa vårt enormt långa dike mot vägen, det är en självgående motorklippare, sen har han en vanlig motorklippare till att detaljklippa runt allt och under buskar – och så har han en i reserv också som han fick av killarna på återvinningen och sen renoverat. Dessutom har han alltså en sån åkgräsklippare som ser ut som en liten traktor (han samlade och renoverade alltså gamla traktorer för några år sen, men tröttnade) som han använder ute i ”parken” där det inte är helt plant. Själv får jag nöja mig med en enda, som jag klipper på innertomten och i förträdgården med (den klipper snyggast). Till saken hör att vi båda två är lite av motornördar eftersom vi tidigare hade ett företag i race, rally och veteranbilsbranschen. Vi sålde specialtillbehör till sådana bilar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: