HÖSTVÄDER & REGN

Just nu är jag lite deppad – det är det här otroligt tråkiga vädret som påverkar mig. OK att det är regnigt och grått, det är en sak – men måste det vara så kallt och blåsigt!?

För att trösta mig gick jag ut i växthuset. Egentligen för att kolla läget, vattna – samt värma mig – men passade på att äta upp dom 4 små tomater som hade mognat. Jag köpte en planta hos Jonas i När med ”svarta” cocktailtomater och den är nu enormt stor. Den har massor av små tomater, men det var bara 4 som var mogna. Jättegoda…..

 

Så gick jag en snabb runda i trädgården och tog lite bilder. Inget speciellt nytt som dykt upp, men jag passade på att ta några bilder på rosorna på min ”folly” för snart är dom nog överblommade. Just nu blommar det dock för fullt och det är synd att man inte kan lägga ut dofterna…..

Sen kom jag på att jag har ju faktiskt en Clematis på baksidan som är i blom. Tidigare hade jag 3 trekantiga små rabatter placerade i en trekant med 3 trekantiga spaljéer av gjutjärn och på varje hade jag satt 3 Clematis med lite Allium och Hosta under. Mycket tre var det…..*fniss*

P1030330.JPG
I poolrabatten.

För några år sen när vi hade en häftig storm så blåste två av spaljéerna sönder. Alltså tog jag bort dom – samt la igen dom små rabatterna – och behöll bara den spaljé som var hel. Den var lyckligtvis placerad längst fram. Däremot så har 2 av dess Clematis dött bort, men det är en kvar och det är den som har otroligt mörka blommor, nästan svarta.

P1030326

Alltså har jag inte gjort så många knop idag, men nån dag ska man väl få ta ledigt. Igår tvättade jag, samt fixade lite på nätet och vattnade förstås. Rolle däremot han började ”klättra på väggarna” idag när han inte hade nåt vettigt att göra. Alltså gick han ut och började rensa ”murrabatten” vilket var helt underbart. Han började dock nedanför under den rödbladiga flädern, där var det nämligen otroligt med ogräs…..

P1030309P1030332

Igår när han varit och handlat i Hemse kom han hem med en present till mig. Det var den här lilla sötnosen som han hittat. Först trodde han att det var en boll, vilket Santos hade blivit glad över, men det visade sig vara en liten uggla i plåt där pinnen satt på hade gått av. Men sånt fixar ju Rolle – och jag älskar såna här knasiga saker! Har faktiskt en liten plåtuggla på altanväggen redan…..

P1030320
En del ogräs är extremt vackra, t.ex. malva som Rolle inte får rensa bort! Här samsas den med riddarporre och gulbladig smällspirea i ”långrabatten”.

Tyvärr blev jag snabbt kall så jag svischade bara förbi Rolle och tog sen Santos med mig in – han tyckte nog också att det var kyligt! Alldeles nyss visade sig dock solen för några minuter och då sa Rolle, som har jobbat klart i trädgården för idag, att det blev riktigt skönt. Han hann 1/3-del av murrabatten, men har sparat resten till i morgon för jag måste tala om vad han får ta bort!

P1030316
En efter en börjar dagliljorna blomma…
P1030317
…men det är ingen direkt fart på dom!

Jag satt mig här vid datorn, för nu tänkte jag bara njuta av lite ”hartsande på nätet” ett tag. Det är ju faktiskt så annars att man knappt hinner med att titta in hos sina bloggvänner. Förstår egentligen inte vart tiden tar vägen, men det är tydligen så när man är pensionär. Har man mer än 2 saker att göra är det fullt upp…..

P1030318
Visst är den lite blå men även rosa/lila, men att höstfloxen börjar blomma så tidigt är tokigt.

Min sista bild för idag är på en förhatlig – men ack så älskad – rosa lupin. Lyssnade på ett program på radion härom dagen där dom berättade att det ”kanske” skulle bli förbud på att odla dom. I vilket fall som helst så ville tydligen Jordbruksverket att man skulle gräva bort och bränna dom…..men det vete 17 om jag grejar det! Jag är så vansinnigt förtjust i dom!!

P1030321

SUSIE

 

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

2 reaktioner till “HÖSTVÄDER & REGN”

  1. Är verkligen lupiner ett hot på Gotland? Jag tycker inte att man ser några i vilt tillstånd utan bara i trädgårdar. Att de tar över på platser där de trivs kan man förstå, för vilka mängder det kan finnas på sina ställen på fastlandet. Så vackert!!
    Kram, Ingrid

    Gilla

  2. Ja, inte är det direkt något sommarväder hittills i år! Tur att du kunde trösta dig med några tomater, och vilken söt liten uggla! Nu håller vi tummarna för mer sol tycker jag 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s