VÄXTHUSJOBB & DAGLILJOR

Idag var det riktigt skönt väder, bara runt 22 grader och lite halvmolnigt. Och nu ikväll har det faktiskt stänkt lite. Fast det har inte gett nåt utslag i regnmätaren ännu…..

Det är ju så att vi har haft väldans torrt här på Gotland så dom tre regnen förra veckan räcker liksom inte till. Vi vill ha mer! Varje kväll så slokar den allra känsligaste växten. Det är en rosenflockel som växer i ”långrabatten”. En mycket bra signal att det är dags att vattna alla växter. Den fick vara kvar trots att det är en perenn – men den blir så otroligt stor och hög, så den är som en buske!

P1030348

Så vad gör man när det är perfekt väder för att jobba i trädgården? Jo, jag gick in i växthuset och satte igång där! Låter kanske dumt, men jag var tvungen. Det hade växt upp en massa rankor genom takfönstren så dom stängdes inte på kvällarna. Alltså fick jag, men benäget bistånd av Rolle, klippa ner en massa vindruvsrankor – och vindruvsklasar!

P1030349

Det senare gjorde faktiskt inte så mycket, det är MASSOR av klasar kvar. Vet faktiskt inte vad jag ska göra med alla, men det kommer iaf att bli lite vindruvsgelé med chili. Det är jättegott och jag har både torkad och fryst chili kvar sen jag odlade dom. Hemgjord gelé är en bra grej att ta med sig istället för blommor när man är bjuden till vänner på middag!

P1030347

Men det roligaste jag gjorde var att jag möblerade om. Måste vara minst 10:e gången i år! Det är ju så att en del plantor växer fortare än andra, en del vill ha mer – eller mindre – med sol, en del växter blir taggiga – t.ex. min stora Limebuske (se i mitten på bilden) som man inte kan sitta bredvid – en del vill man se lite bättre och andra vill man helst gömma undan!

P1030346.JPG

Nu har jag inte så många växter kvar inne i växthuset för många av dom har fått flytta ut. Men det jag framförallt ville göra den här gången var att ställa den långa låga krukan med spaljé längst in mot gaveln där det inte fanns några gardiner. Där den stod tidigare – på långsidan till höger som första växt – växte den mot gardinen och man såg inte alla vackra blommor. Nu står dom mot ett klarglas och man ser hur fint den blommar även utifrån!

P1030351

När jobben jag hade bestämt mig för att göra idag var fixade, så tog jag med mig kameran och gick en runda i trädgården. Nu hade solen börja försvinna och det var läge för att gå in och läsa lite i boken Törst av den norske thrillerförfattaren Jo Nesbö. En av mina favoriter, men just den här kanske var i otäckaste laget…..

P1030354

Nu blommar dagliljorna för fullt och för varje dag blir det fler och fler sorter som slår ut i pallkragarna. Just den här har jag visat tidigare, men den är så vacker mot den lilablå höstfloxen!

P1030355

En daglilja som jag trodde skulle vara vit, men den är svagt cremefärgad.

P1030353

Den här stämmer dock väldans bra mot namnet. Den är illröd….. Alla tre kommer för 10 år sen från ett tyskt företag, Tambergs, som specialicerat sig på dagliljor. Och den här vackert och lite ovanligt helröda får avsluta dagens inlägg!

SUSIE

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

3 reaktioner till “VÄXTHUSJOBB & DAGLILJOR”

 1. Så jättefint du har det med växtligheten både i växthuset och i trädgården. Verkligen en fröjd att titta på. Du milde så många vindruvsklasar. Ha det bra!

  Gilla

 2. Vilken läcker header! ❤
  Möblera om tio gånger samma säsong. Varför inte. En kombination av motion & nöje. Du har i alla fall en underbar trädgård.
  Jag var väldigt förtjust i norrbaggen när han slog igenom. Minns inte exakt när jag tappade honom. Vet inte om det var frossandet i våld som ökat eller om det var något annat. För min bästa manliga kompis är Nesbo stor idol.
  Kram Bosse/Bobo/Sebastian.

  Gilla

 3. Jag gillar också Jo Nesbö och har läst en hel del av honom, men inte den här tror jag.
  Den där helröda daglijan var väldigt läcker!
  Kram, Ingrid

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: