BAKOM GARAGE/BOD + TILLÄGG

Nu är det FÖR varmt, man kan nästan inte vara utomhus.  Inte ens på altanen trots att det är skugga där. Visserligen är den öppen runt om men det hjälpte inte igår trots att det blåste otroligt. 

Vi hade 31 grader i skuggan, det var 33,5 på altanen och hur varmt det var i solen har jag inte en aning om –  men det gick inte att gå på golvet barfota för då bränner man sönder fossingarna. Just nu när klockan är 08.35 är det 24,5 grad ute – och idag är det vindstilla dessutom!

P1030414
Parkeringen sett från vägen utanför – notera den lilla trädgårdsboden till vänster om garaget.

Rolle som aldrig kan sitta ner nån längre tid och bara njuta, han har gjort massor av trädgårdsjobb sista tiden. Men igår tog det stopp. Vi har upptäckt att ”svettslangen” har gått hål på två ställen och han hade tänkt fixa det igår – men han förstod att det skulle vara alldeles för varmt. Alltså har han sparat ett jobb tills idag…..

Härom dagen gjorde han ett jobb utan att jag bett om det, men det var ett jobb som förmodligen legat över honom ett bra tag. Det såg ärligt talat hemskt ut här bakom trädgårdsboden och garaget. Det växte en massa sly, salmbär och ormbunkar mot gränsen till kohagen. Så fram kom lien, sen gräsklipparen och så till slut en sån där kantklippare.

Det blev jättebra – men man ser nu också hur mycket mark vi har här utan att vi har gjort nåt på den. Tidigare hade vi en jättestor bilbrygga här bakom. Det var när Rolle mekade med gamla traktorer och Miatan (en sportbil). Nu är det bara tråkig plan mark. Och nån ork och lust att göra nåt där har jag inte längre. Tidigare var jag inne på att sätta en massa små träd och buskar här, men förutom dom 4-5 vi satt dom första åren så blir det nog inga fler tyvärr…..

Idag ska Rolle alltså försöka hitta läckaget på svettslangen – vilket inte blir speciellt svårt. Vattnet sprutade från den upp 1,5 meter! Däremot att laga läckaget kanske blir lite knepigare, vi får väl se vad som händer. Jag åker naturligtvis på att hjälpa honom genom att stå vid brunnen och slå på och av vattnet, men innan dess ska jag väl kanske hinna med lite annat.

TILLÄGG;

P1030418

Jodå, jag hade hunnit med massor av annat, han har inte kommit igång med slangen ännu. Men det är ännu varmare och jobbigare än igår, för då fläktade det åtminstone. Så vad gör jag!? Jo, jag går in och sätter mig här på kontoret framför datorn. Här är det nämligen ganska svalt!

P1030419

Det enda man kan göra ute är att ligga i vattnet och plaska, men det hjälper inte lilla Santos. Han gillar inte alls att bada!

P1030417

Ovanstående vinlåda gjorde Rolle om till en blomlåda åt mig. Fast jag får ha krukor med fat i den, annars lär den inte leva länge. Dessutom var det nästan som när man skulle köpa tidiga Fordar; Man fick vilken färg man ville – bara man tog svart! Jag fick dock välja på två färger; Svart eller röd! Och den senare var den som texten skulle synas under. Mycket praktisk med hjul och riktigt fin blev den…..och växter har man ju!!

SUSIE

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: