VATTEN & SANTOS

Idag har jag möblerat om lite på altanen – alltså krukorna med plantor – samt städat upp i växthuset. Rolle har klippt hela ”parken”, först med sin åkgräsklippare sen med en vanlig motordriven. Allt för att få bort så mycket ogräs som möjligt. För gräset har inte växt nåt att tala om…..

P1030537
Det växer som bara den här på altanen där det endast är ljust men inte någon direkt sol. Palettbladen trivs, både i vinlådan och i krukorna!

Men det absolut viktigaste är att under dagen fick jag reda på att bevattningsförbudet här på Gotland är lyft fr.o.m. idag, så fram kom vattenspridare och sen har jag gjort mitt älsklingsjobb;  Vattnat ordentligt, minst en timme på varje ställe! Och det jobbet ska fortsätta i morgon!! Nu har jag fått nytt  besked – det lyfts inte förrän söndagen den 1 september!” 

P1030534
En av Santos favoritplatser är att stå här längst in på altanen med huvudet utanför räcket och trådgardinerna och spana mot den bakre grinden.

Det var verkligen på tiden att man kunde spilla på lite ordentligt, vattnet från vår egen brunn räcker bara i c:a 4 timmar per dag. Ingenting när man har 5000 kvm att sköta om!

P1030535
Men när både husse och matte är på altanen och ingen besökare är på väg in på infarten, då finns det ingen anledning till att sticka ut huvudet…..

Tidigare har jag haft en massa kuddar i soffan och på stolarna, men nu började dom se lite ankomna ut (har använt dom här ute i flera år) så nu kastade jag dom. Det gick inte att tvätta dom, alla var otroligt blekta eller också hade dom fått lite smårevor. Kan det vara efter Santos klor månne!?

P1030536
Santos tyckte vi var jättetråkiga så han förflyttade sig till sitt andra favoritställe; soffan!

Så jag tog bort 4 kuddar, behöll endast 2 små. Letade igenom skåpen inne och hittade en stor orange samt 2 små röda kuddvar. Innan hittade jag 2 stora svarta med lite beige dekorationer, men det gick inte alls. Provade också några vinröda i klassiskt blankt tyg – såg hemskt ut! Så utan kuddar är man inte precis…..

P1030538
Det tog inte lång tid förrän Santos sov och det såg så skönt ut att vi nästan blev lite avundsjuka!

När sen altanen var klar övergick jag till växthuset. Där tog jag bort den stora tomatplantan som svimmade av för ett tag sen när det var 55 grader i växthuset! Den hämtade sig aldrig så trots att det var några cocktailtomater kvar, så klippte jag ner den helt. I morgon ska Rolle tömma krukan på jord. Dessutom tog jag bort hela gurkplantan, men den jorden ska jag inte spara – plantan hade fått nån typ av ohyra. Såna där pyttesmå vita, trips tror jag att det är.

P1030531

Efter det åkte Rolle och handlade och jag förberedde middagen; Grillad marinerad kycklingfilé med vitkålssallad och potatissallad. Blev jättegott och lättlagat! Dessutom åt vi av den sista gurkan som trots sitt trista utseende smakade väldans gott!!

P1030533
Här längst bort på altanen, precis ovanför trappan ner till växthuset, kan Santos sitta hur länge som helst. Han ser då bort till vägen och hoppas få sen nån. Då kastar han sig skällandes nerför trappan. Den som han annars inte gillar att gå i för den har öppna trappsteg…..

Som synes hade vi inte skalat av skyddet för poolen, men det gjorde vi strax efter och tog oss ett väl för känt dopp. Först därefter blev det mat!

SUSIE

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

8 reaktioner till “VATTEN & SANTOS”

 1. Det ska bli skönt när bevattningsförbudet upphör. Har du hört att det är fr o m 15/8? Jag kollade på helagotland.se att det är den 1 september som gäller. Skit samma, blir det inte regn drar jag fram slangen i kväll.
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Alltid lika roligt att läsa om Santos. Han ser ut att ha det väldigt skönt.
  Så hemskt det måste vara at leva under bevattningsförbud med sin trädgård.
  Tänker hur det skulle vara om jag inte fick vattna vid torka. Trots att jag både hanvattnar och har på spridaren så är det ändå bara en ”droppe i have”. Man får börja om hela tiden.Nu har vi dock fått för kung och fosterland : 150 mm på drygt en vecka.
  Ha en skön vecka Susie!
  /Anja

  Gilla

  1. Njae, det var nog den personen som gladde mig som hade hört/sett fel! En mycket betrodd man högt i kommunens tjänst, så det är klart att man tror på honom. 😦 Trist, men jag hann iaf vattna hela ”innertomten” innan felet uppdagades. Det är jag tacksam för!! 🙂 Nu ska jag ut och sätta på vattenspridaren igen, men den här gången på ”förträdgården” och med vårt brunnsvatten. Då kan ingen gnälla….. 🙂 🙂
   KRAM & TREVLIG HELG/Susie

   Gilla

 3. Hej Susie!
  Det kan inte vara lätt med trädgård och vattningsförbud, här har det regnat en hel del de senaste veckorna.
  Dina glada färger på altanen blir man på gott humör av, och Santor verkar trivas.
  Ha en fin söndag /Kram Marika

  Gilla

 4. Posen i soffan ser bekant ut … Santos ser ut som Lucy när hon ligger i soffan i uterummet 🙂
  Jobbigt med bevattningsförbudet. Här har vi fått en hel del regn på senaste tiden faktiskt. Igår kväll och inatt regnade det ordentligt. Har inte tömt vattenmätaren ännu så jag vet inte hur mycket, det är ofta mindre än man tror.
  Trist med tomatplantan, men vem klarar 55 grader …. pust! En av mina tomatplantor ramlade omkull och ett halvt kilo gröna tomater ramlade av. Jag gjorde tomatmarmelad med ingefära och citron! Supergod så det blir en ny omgång med de som inte hinner mogna.

  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s