TIDEN INNAN ( & regn)

”Tiden brukar alltid gå fort när man har roligt”, det stämmer – eller hur!? Just nu så försvinner veckorna visserligen otroligt fort, däremot kan dagarna vara lite sega! 

Så då kan man fråga sig om man har så himla roligt, eller om man kanske har det tråkigt. Men antagligen är det precis som vanligt, blandade karameller. Normalt sett så skulle jag ha en otrolig ”resfeber” just nu, vi ska ju till Österlen snart på vår årliga semestervecka. Då brukar jag var alldeles uppskruvad tiden innan, alltså på extra bra humör. För mig är alltså ”resfeber” något väldans trevligt!

P1030543
Rosorna ute i parken har börjat om att blomma!

I år så har dock inte den rätta känslan infunnit sig ännu. Jag har inte varit ute på nätet och läst alla turisttips – som jag brukar. Jag har inte börjat packa – eller tvättat alla kläder så jag kan ta med exakt det jag vill. Jag har helt enkelt inte gjort nåt av det jag brukar sysselsätta mig med tiden innan vi drar iväg. Och nu när vi hyrt ett hus så är det så mycket extra man ska ha med sig; Sängkläder, kuddar, kylväska – ifall vi handlar med oss nåt till huset, lite kryddor – ifall jag behöver laga till nåt, mat till Santos – han äter ju specialfoder osv. …..

P1030542
Remonterande vresros vid ruinen, läckert!

Sen tillkommer naturligtvis allt det vanliga; Kläder – alldeles för mycket till mig enligt min gubbe, mediciner – så vi klarar oss en vecka, beautyboxen – med massor av saker som kan vara bra att ha t.ex. en massa sminkgrejor som man aldrig använder. Dator – däremot inte skrivare, kartor – jag älskar kartböcker m.m. m.m……

P1030540
En dekoration i parken – med ett vildapelträd och en bollpil (Salix bullata) i bakgrunden.

Rolle packar nästan ingenting, han lägger bara fram dom få kläder han ska ha med plus rakapparat. Men väl på plats så frågar han efter det mest omöjliga – och har jag inte packat ner det så blir han sur. Tror att jag skämt bort honom med mitt kontrollbehov som gjort att jag tagit på mig det här med packning under alla år…..

P1030541
Vansinnigt mycket vildäpplen i år, både på och under trädet!

I morgon ska vi dock bara upp till Visby. Santos ska på veterinärbesök för tandstensborttagning och kloklippning. Det viktiga är att han ska få sina gula tänder fixade, men jag oroar mig för om dom återigen måste ta bort några. Dom två sista gångerna har dom gjort det. Först alla småtänderna nedtill mellan huggtänderna och sist var det två tänder upptill långt bak.

P1030544
Kvällsolen ger ett vackert sken åt trädens bladverk. Kolla in den enormt stora lavendeln bakom bänken – alltså en enda planta!

Än så länge har han inga problem med att äta – eller tugga på sitt favoritgodis; Tuggis – alltså sånt där hårt litet tuggben. Hoppas det inte blir fler tänder som måste tas bort. Dessutom är det ju så att han måste sövas. Alltid en viss risk när dom är lite till åren, även om det inte är så djupt dom sövs för det här. Tror att det mer är som att sova tungt, så det ska nog gå bra…..

P1030545
Jag är väldans nöjd med borttagningen av den torra stora busken under trädet. Och det har redan kommit upp gräs utmed kanten där jag sådde. Kan bero på att Rolle skött vattningen där varje dag…..

Det regnade inatt. Vi fick hela 1,5 mm, vilket betyder att vi har fått bara 6 mm under hela augusti – och då har det ändå varit tre gånger det regnat! Inte kul!!

SUSIE

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

5 reaktioner till “TIDEN INNAN ( & regn)”

 1. Väldigt vackert foto i kvällssolen.
  Vi är lika där. Jag ser alltid fram emot resor och allt som planeras innan dem. Det ingår i charmen.
  Min förhoppning är att det kommer att bli en fin resa för er trots att du inte gjort som du alltid gjort tidigare.
  Hoppas Santos slapp dra ut fler tänder och sövas. Tänk att vår äldsta dotter numera håller på med smådjur varje arbetsdag. Jag tycker hon ska satsa på Visby Veterinärklinik. 😉 Än så långe nappar hon inte på mitt förslag. Hon vill ha mer puls och föredrar ett större djursjukhus. Självklart är det perfekt de första åren. Sedan tänker hon kanske i andra banor.
  Undra vad det kommer att bli för stopp för er på Österlen. I rätt väder är det magiskt vackert på flera ställen där. Betydligt mindre turister och sommarboende såklart. Tyvärr mindre öppet.
  Kram Bosse

  Gilla

 2. Tänk att jag har blivit lite likadan senaste åren. Förr skrev jag listor och planerade långt i förväg. Nu tänker jag, det ordnar sig.
  Hoppas det gick bra med Santos igår. Lucy har inte behövt dra ut några tänder, däremot har hon en som är av men den har varit av sedan hon var valp och veterinären har tittat på den flera gånger och säger att den kan hon ha kvar som den är. Vi borstar tänderna varje dag på henne. Hon gillar det för tandkrämen smakar kött 🙂 När vi kollade hennes tänder i början av sommaren så sa veterinären att dom var i väldigt bra skick och vi behövde inte göra något mer än fortsätta borsta. Vi tycker inte heller det känns så kul att hon ska behöva sövas även om det är en lättare sövning. Så vi håller tummarna för att vi ska slippa så länge som möjligt. Men … ju äldre hon blir. ju sämre blir säkert tänderna. Hon är j åtta år nu.

  Lycka nu till med planeringen inför resan!
  Kram Anita

  Gilla

 3. Hej Susie
  Ich wünsche euch morgen eine gute Reise.
  Wir werden gutes Wetter in Österlen haben,
  und am Donnerstag treffen wir uns zum Mittagessen.
  Euch eine gute Zeit bis dahin.
  Jag önskar er en bra resa imorgon.
  Vi kommer att ha bra väder i Österlen,
  och på torsdag möts vi till lunch.
  Ha det bra fram till dess.
  Kram Marlise

  Gilla

 4. Känner igen det där med packning. Allra helst då alla fyra barnen bodde hemma. Jag tyckte det enklaste var att var och en packade vad man skulle ha…..med vissa begränsningar så inte barnen skulle ta mig sig en hel garderob var. Sedan skrev vi en gemensam lista på det gemensamma och hjälptes åt att packa det. Man vill inte det ska vara för mycket och inte för lite. Mysigt att hyra ett hus. Kommer man på att något fattas kan man köpa till. Kan också vara skönt att inte ha allt förutbestämt vad som ska göras, utan kan anpassa sig efter väder och vind. Ha det så trevligt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s