NÅGRA HEMSKA DAGAR…

…har det varit. Nu hoppas jag att slutet på veckan blir MYCKET bättre – och det bör den bli, vi ska ju på semester!

Det började i måndags med att Rolle var till vårdcentralen och fick sitt implantat alltså en stor spruta med hormoner mot hans prostatacancer. Den får han var 3:e månad och än så länge fungerar det jättebra. Och det var ju kanske inte så speciellt ”hemskt”. Senare på dagen ringde min läkare och sa att hon tyckte jag skulle öka på dosen på den senaste blodtrycksmedicinen jag fått, trycket var fortfarande lite väl högt. Och det har jag gjort – och inte heller det var så hemskt!

P1030551
I ”poolrabatten” växer det trots torkan!

Men…sen kom tisdagen och då var det Santos tur. Han var till veterinären för att ta bort tandsten. Eftersom han sövdes så skulle han samtidigt få klorna klippta samt öronen kollade. ”So far, so good…..” När allt var klart fick vi hämta en ledsen liten groda mitt på dagen. På vägen hem sov han hela tiden men gnydde lite – trots att han fått en spruta med smärtstillande. Han var trött naturligtvis, men framåt kvällen både åt och drack han. Mjuk mat, på grund av att en tand hand tagits bort. Igen, för 3:e gången – inte så bra!

P1030546
En del små buskar håller på att torka in helt – trots att dom vattnats!

Igår morse var han sen nästan sitt vanliga jag, men framåt kvällen märkte vi att det var nåt fel. Han ville inte äta som vanligt, han darrade hela tiden och när Rolle varit ute med honom på kvällen upptäckte vi blod i urinen! För 5-6 år sen hade Santos urinstenar. Det blev totalstopp – samma dag vi skulle åka till fastlandet, typiskt – och han sköljdes akut hos länsveterinären. Tyvärr blev det inte bra så efter ett tag fick han sköljas igen och så där höll det på. Till slut bestämdes att han måste opereras och rensas ordentligt! Men… det hjälpte inte det heller!!

P1030547
Kolla in den lilla mittre busken, dom blad som inte är torra börjar bli röda!

Så det sista försöket var att operera ett hål – en s.k. fistel –  mellan snopp och pung. En knepig operation som dock gick bra, men eftersom det är mycket blodkärl i det här området så blödde han otroligt i över en månad efteråt. Till slut läkte det dock och sen dess har hans kisseri fungerat jättebra. Förutom att han inte kan rikta kisset lika bra med bara ett hål som med en snopp, vilket i sin tur gjort att han kissar på baktassarna ibland. Därför torkar vi ALLTID av honom och därför märkte vi blodet och förstod direkt att nåt var riktigt fel…..

P1030549
I ”parken” brukar vi endast punktvattna, men nu skulle det verkligen behövas en ordentlig rotblöta!

Sen blev problemen värre under natten. Han fick diarré, han kräktes, han darrade, han kissade inne (mycket ovanligt) och han hade blod i urinen, dessutom hade han hade feber. Så i morse hängde vi på låset hos Gotlands Smådjurklinik och samma veterinär som fixat tänderna tog hand om honom direkt. Och så behöll dom honom…..

P1030550
Konstigt att en del växter överlever, men dom gillar förmodligen torkan!

Han skulle röntgas, han skulle få dropp, blodprov skulle tas och så skulle dom försöka få ner febern som var 40,2. Nu har ju hundar upp till 38 grader när dom är friska, men 40.2 är ganska mycket! Vi skulle hämta honom vid fem, men dom ringde vid tretiden och sa att en mycket ledsen hund hade hemlängtan, så vi kunde hämta honom direkt. Eftersom febern hade gått ner lite var han lite piggare. Fast bra var han inte ännu…..Och vi hörde hans gnäll och skrik så fort vi kom in på mottagningen.

P1030548
Här ser man hur gränslandet mellan ”park” och ”innertomt” ser ut. Det är trots allt lite grönare på insidan, där har vi ju vattnat en gång av misstag i förra veckan!

Santos hade alltså fått både dropp och antibiotika och i dag ska den kvinnliga veterinären ringa och ge oss lite uppgifter om vad blodproverna visade och ge oss lite förhållningsregler. Det vi vet är att han ska äta dietmat nu när han varit/är dålig i magen, så igår kväll fick det bli kokt okryddad kycklingfilé med ris. Inte populärt precis, men kycklingen gick iaf åt. Och så sov han hela kvällen och hela natten – och kissade jättemycket efter droppet, men det kom inget blod!

P1030553
Den vackra fjärilsbusken (en buddleja) i ”poolrabatten” där blommorna är både lila och orange skulle bara bli en meter, men den är nu över två meter!

Men är det inte typiskt att sånt här händer när man ska iväg, men vi får vara tacksamma för att vi alla tre åtminstone fick hela två dagar att hämta oss på!? Just nu ligger Santos i sin korg under skivbordet och det verkar som om han har börjat förstå vad vi håller på med; Packar ihop ALLT vi ska ha med oss…..och det är naturligtvis inte kul just nu. Han hade nog gärna sett oss stanna hemma ett tag!!

Nyss ringde veterinären och berättade att han hade bakterier i urinen och att blodprovet visade att han hade en infektion. Så nu ska han äta antibiotika i 10 dagar – och vi håller verkligen både tummar och tår för att han ska bli bra snabbt!!!

SUSIE

 

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

13 reaktioner till “NÅGRA HEMSKA DAGAR…”

 1. Stackars Santos och stackars er! Och vilken trist början på semestern. Hoppas nu att antibiotikan gör att Santos snabbt blir frisk och pigg igen.
  Varm kram, Ingrid

  Gilla

  1. Tack! Santos är fortfarande väldigt trött – vill knappt gå ut – och har dessutom ätit extremt dåligt. Lite kokt kycklingfilé igår kväll, men riset rörde han inte och det var kyckling kvar. Så nu är det bara att hoppas att allt blir bättre tills i morgon….. KRAM/Susie

   Gillad av 1 person

 2. Neeej … och visst är det som du säger typiskt att allt som inte ska hända händer när man ska iväg på något. Lilla goa Santos, vilken tur ändå att dom hittade orsaken och att det går att sätta in antibiotika. Kan han ha fått infektionen i samband med operationen av tanden tro? Fast det verkar ju konstigt då det var i urinen. Det har kanske med hans gamla problem att göra. Han verkar vara en riktig kämpe och han kommer säkert att bli pigg snart igen. Det är ju så oroligt när dom blir sjuka. Inte kan man fråga dom hur dom mår heller. Men att han i varje fall äter den ”tråkiga” dietmaten är ju ett gott tecken. Och att han nu kissar utan att det kommer blod. Jag håller alla tummar för att han snart blir sitt vanliga jag igen!

  Kramar till er alla och framför allt till Santos från mig och Lucy
  Anita

  Gilla

  1. Vi – inte vetten – misstänker tandoperationen. Anledningen är att jag kommer ihåg när jag tog bort 2 visdomständer och sen låg till sängs en hel vecka med en förkylningdinfektion, jag som aldrig har några infektioner annars.
   Men nu har det visat sig att Santos har bakterier i urinen, vilket han knappast kan ha fått av en tand så nu går han på antibiotika. Men han kan ju ha fått det av annat på djursjukhuset…..sitt kisshål har han inte haft bekymmer med nån endaste gång tidigare. Han är fortfarande väldigt trött – vilket inte är så kul när vi ska ut och resa. Tur i oturen att vi i år har hyrt ett hus och inte bor på olika hotell varje natt, så vi kommer att vara lite bofasta. Tror att det är bättre för honom…..
   KRAM/Susie

   Gilla

 3. Nämen fy vad jobbigt att det blev så här precis innan semestern. Och så skönt att det verkar vara OK igen. Men varför klipper ni inte klorna själva? Ingen av mina hundar har någonsin behövt dra ut någon tand någon gång. Men någon av dem har behövt ta bort tandsten någon gång. Men har aldrig sövts för det. Men förstår att det såklart blir annorlunda om någon tand behöver dras ut.
  Måste vara en stor lättnad att han nu mår bra igen och att kisseriet fungerar. Om det nu alls skulle behöva komma så typiskt att det ska komma så precis innan ni ska iväg på semester. Men ni kan också tänka att OM det nu skulle hända…..så vilken tur att det inte hände på semestern! Nu kunde ni ju ta honom till den veterinär ni brukar anlita.
  Ha så trevligt på semestern!

  Gilla

  1. TACK, det ska vi ha! Tandsten har vi fått ta på alla dom tre hundar vi haft, den första – en tax – som blev 18 fick vi också ta bort några tänder på. Men den här lille busen har det tagits tänder på tre gånger – och det trots att han äter ett litet ”tuggben” varje dag + specialtorrfoder för det här med urinstenarna. Men dom är ju individer precis som oss, så dom är alla olika…..
   Och visst var det skönt att det hände 2 dagar INNAN vi åkte!!
   KRAM/Susie

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s