SISTA DAGEN

Idag – fredagen den 30 augusti – var det sista hela dagen här på Österlen. I morgon åker vi hem, men vi måste ta oss genom Österlen innan vi kommer upp till Blekinge. Vi ska sen ta vägen över dom tre K´na till Oskarshamn; Kristianstad, Karlskrona och Kalmar.

P1030578
Ljudet från ån är otroligt svalkande!

 

Idag var vädret underbart svalt och skönt när man vaknade, bara 18 grader. Men det har naturligtvis ökat sen halv sex till 24 grader nu, så idag är vädret perfekt! Det enda tråkiga är att på grund av värmen så har vi sovit för öppna fönster – så dom hemska myggorna har efter regnet härom dagen dykt upp. Både Rolle ocb jag är helt uppätna, t.o.m. stackars Santos har fått ett kliande myggbett på magen där pälsen är lite gles!

P1030612
Byggnaden är Naturum i nationalparken.

Vi började dagen med att åka mot nordost. Först småvägar över S:t Olof till Kivik där vi gick en liten prommis med Santos utmed havet, sen vidare till Stenhuvuds Nationalpark där det blev en liten tur till.

 

P1030617

Efter det var det dags för Viks Golfbana där vi hade tänkt äta lunch. Men lunchrätten var inte i vår smak, så vi fortsatte dom 1,5-milen in till Simrishamn. Nere vid hamnen låg en trevlig servering, Röken, där vi intog en härlig lunch med sallad, grillade tjocka revbensspjäll, potatisgratäng, sås och äppelmos. Riktigt gott faktiskt!

P1030616
På ”Röken”!?

Vi var först inne på krogen, dom öppnade 11.30 men vi fick sätta oss vid bordet redan 11.15! Rolle var urhungrig!! Santos var enormt avundsjuk, så han fick några små smak- bitar av spjällen och det gick ner direkt. Nu är han alltså precis som vanligt igen…..

P1030613
Ser rätt nöjd ut…..

Efter maten tog vi väg 11 mot Tomelilla där jag skulle handla läsk, topz plus tepåsar. På vägen dit åkte vi förbi en stor handelsträdgård. Rolle tvärnitade och vände innan jag hade hunnit säga ett knyst. Sen satt han kvar i bilen när jag inhandlade två små växter, en ”citronceder” och ett ”ormgräs” (som är nåt helt annat).  Vad dom heter korrekt visste dom inte, men inte är det dom här namnen. Exakt vad vet jag inte ännu, det var allt i namn dom hade!

P1030609
En av två likadana kaminer – som vi absolut inte har behövt använda!

Jag fick 20% på priserna plus att jag fick köpa ”gräset” (ser mer ut som en sumpväxts-bambu) för samma pris som dom som var 1/3-del så stora. Båda två gick på 130:-, vilket kap!!

Equisetum hyomale - skavfräken
Equisteum hyomale – skavfräken
Chamaecyparis lawsonia - citronceder
Chamacyparis lawsonia ???

Så nu är jag nöjd på växtfronten också!!! 

 

SUSIE

 

 

 

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

4 reaktioner till “SISTA DAGEN”

 1. Bra att du var nöjd på växtfronten. Hoppas allt gick att ”trycka in” i bilen. Vi har alltid med en fullastad bil redan på avresan. Saker som kan vara bra att ha ifall… 😉
  Myggor är trista smådjur. Däremot är det underbart att besöka Stenshuvud. Det retar mig fortfarande att jag aldrig fick uppleva platsen när där var snö. Hade vi bott lite närmare hade jag varit där väldigt ofta och hade jag haft en hund skulle jag traskat i backarna i skogen varje dag.
  Tack för denna nostalgiska bloggsemester. 😀
  Kram Bosse
  Ps. Såg att ni hittade till ICA Kvantum till slut. Den ligger ju perfekt till för Tomelillabor. När vi flyttade till Ystad 2011 låg den närmare vår bostad. Delade hus med MIO. Vilket uppsving det blev för MIO när de äntligen, några år senare, kunde ta över lokalen.

  Gilla

  1. Vi har också alltid så otroligt med grejor med oss. ALLT utom kläder faktiskt, fast jag har massor som jag inte ens en gång har använt. Det kunde ju bli kallt….. Och den här gången tvättade jag i husets maskin hela två gånger! Ja, det var fint på Stenshuvud, fast hemska backar i den värmen som var då!!
   KRAM/Susie

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s