VÄDER & TRÄDGÅRD

Idag skulle vi få ett hemskt väder – och det har det faktiskt varit. Men det värsta skulle vi vänta oss lite senare ikväll och inatt.

P1030141
T.o.m. ogräset på parkeringen har torkat – och gräsmattan hade hunnit börja likna den vi hade förra året!

Om nu väderleksrapporten från SMHI är korrekt för en gångs skull vilket jag misstror! Men om regnradar.se har rätt, så har ovädret redan blåst förbi utåt havet.

P1030134

P1030132

P1030131
Mina ”små” buskar vid infarten har vuxit till sig ordentligt.

Vi har dock sen klockan tio haft ett ganska blåsigt och mycket regnigt väder, och det har till min stora glädje kommit ner hela 12 mm. Nästan perfekt…hade önskat mig 15 mm, men 3 mm hit eller dit i det här läget är inget att hänga upp sig på.

P1030127

P1030129
Den övre bilden visar hur igenväxt det är i långrabatten, den nedre hur det ser ut – iaf på 25 m av den – efter det Rolle har rensat!

Nu skiner solen igen, fast det är ganska kallt – bara 17 grader – så nåt bad blir det inte idag. Rolle har dock redan varit ute och tömt poolen på lite vatten, den är ju så liten att det märks direkt när det kommer så här pass mycket.

P1030128
Det tråkiga med vallmon är att den förstörs av regnet, blombladen faller av!

Det var dock riktigt skönt att sitta inne och glo på Nascar som jag spelade in i natt,  men frusen som jag är så fick jag både ta på mig ordentligt och linda in mig i en filt. Rolle däremot tyckte det var skönt – han sa att det var 22 grader inne!? Sen kunde man njuta trots att åskan hördes – men den var väldigt långt bort.

P1030140
På baksidan i det som tidigare kallades ”lyrrabatten” växer en gulbladig blåklint – som jag är extremt förtjust i. Växterna nedan är från den sista pallkragen vi tog bort. Det fanns fler, men man ska ju ha plats för dom också!

 

Santos däremot han låg i soffan mellan Rolles ben och darrade. Så fort han hör ett litet muller så blir han livrädd. Han känner ju också lukten av ozon. Vi kunde se på honom när åskvädret var slut, då blundade han och la sig för att sova!

P1030135
Jag hade tänkt mig  bara 3 st, men det ”råkade” bli fyra!

Härom dagen åkte vi iväg för att få ett litet andrum i allt jobb – och jag var ju inte sen att be Rolle köra förbi Jonas i När. Jag behövde lite fler växter. (Ja, jag vet – jag kan visst aldrig får nog!)

P1030144
Det här var den ”icke planerade” växten som fick följa med hem. Jag älskar ju limefärgade växter!

Jag tror faktiskt att det börjar bli fullt i alla krukor nu, men sen är det ju dom som man måste byta växter i. T.ex. alla med penséer, dom brukar ju bli lite trista efter midsommar. Men jag ska försöka hålla mig. Konstigt nog säger Rolle ingenting, tror det beror på att han också tycker om när det är många växter överallt! Fast när jag frågar om han sett den eller den nya växten är han helt nollställd!!

P1030126
Lime är snyggt, men ännu vackrare är den här rosalila nävan under rosenspaljén!

SUSIE

 

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

2 reaktioner till “VÄDER & TRÄDGÅRD”

 1. Hej Sussie!
  Hörde på nyheterna att ni skulle få mycket regn, kanske blev det inte som prognosen utlovade. Här har de lovat regn mest varje dag den senaste veckan men inte en droppe, jag blir så trött på dessa prognoser som inte går att lita på, ännu tröttare blir jag på den eviga torkan.
  Fina bilder från er prunkande trädgård. Du har verkligen energi att plantera alla sommarblommor, det går ju liksom inte av sig själv. Jag orkar inte ha så många krukor men den viktigaste krukan som jag alltid måste fylla med blommor är den som står vid våra husdjurs gravplats. I år var jag för sent ute så violerna var slut, det fick bli petunior istället, dom håller hela sommaren.
  Kram!

  Gilla

  1. Njae, någon riktig energi har jag inte längre – den tog nog slut efter min operation, eller rättare sagt efter sårläckaget jag hade i två år efteråt. Man kunde ju inte göra nåt utan att det rann ur en och det gick inte att lägga om vettigt, så springa och byta kläder 3-4 gånger om dagen var inte så kul. Alltså slutade jag med det mesta där man måste böja sig ner…..och det är ju nästan allt när det gäller trädgårdsjobb.
   Men lite håller jag på fortfarande, annars har min pigga gubbe tagit på sig en massa så att vi ska få bort det värsta. Vi är nog ganska så ”arbetssamma” egentligen, ingen av oss gillar att bara slappa – som tur är. Men nu har jag upptäckt att vi har en enormt stor trädgård….. *fniss*
   KRAM/Susie

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: