PÅ KVÄLLSPROMMIS

Idag – vår nationaldag – har det återigen varit varmt, olidligt varmt. I alla fall när man inte kan doppa sig i poolen!

P1030118
På väg ut med Santos på hans lilla rastrunda ikväll.

Visserligen så har poolen varit fylld sen i slutet på mars, men vi har inte haft alla aggregat inkopplade eller ens framtagna. Så nån värme i vattnet har det inte varit och jag vill att det ska vara mellan 26-28 grader, dessutom har det sett rent av äckligt smutsigt ut med allt pollen som trängt ner under skyddet.

P1030115
Bytet av pallkragar är klart och det bara hoppar upp växter från dom som är kvar. Vi tog bort den första och den sista pallkragen, så nu har vi ”bara” 8 sektioner kvar.

Rolle har ju varit duktig och gjort allt som han kunde, men han är tekniker och inte datatekniker och hatar allt som har med elektronik att göra. Så idag var det min tur att ställa in alla parametrar. Hur varmt vattnet ska vara, när värmen och cirkulationen ska starta och stängas av osv. Och otroligt nog har jag gjort det trots att man fick sitta i stekande sol…..så imorgon blir det nog ett dopp!

P1030113
Den här röda smällspirean – Physocarpus opulifolius `Diabolo´-  höll på att dö för några år sen, men den har hämtat sig. Och dessutom ynglat av sig…..man ser en av plantorna lite till vänster.

För övrigt har man inte gjort så många knop, det har varit alldeles för varmt. Laga mat förstås, det blev matjesill till lunch och så grillrester till middag. Inte nåt speciellt firande precis…..

P1030114
Även dom träd/buskar som bryter väldigt sen – som den här Gleditsia `Sunburst´ som aldrig bryter förrän i början på juni har äntligen kommit igång.

Sen har jag bytt utseende på bloggen – vilket jag inte skulle ha gjort. Det tog evigheter innan jag fick till den hyfsat och det saknas både det ena och andra fortfarande.  Men, men, det gör inte så mycket för intresset verkar inte så stort just nu…..

P1030112
Lupinerna blommor nåt helt fantastiskt, men även allium och vit vallmo.

Igår fick jag hem en växtvinst från bloggväninnan Veronica i Stockholm, en ungersk tandrot. Den planterade jag längst bort under/bredvid en azalea på murrabatten. Den fick ha namntaggen kvar annars är risken att Rolle i ett anfall av renslust helt plötsligt river upp den. Det har han gjort förr…..

P1030110
På brunnen har jag i år hirs samt en orange/gul surfina. Bakom – bredvid garaget – växer det lilla skott av gullregn som jag fick av min f.d. granne och väninna Bibbi för 10 år sen. Det är nu ett stort träd. Mycket ledsamt så lever inte Bibbi, så hon fick aldrig se trädet!

Det här med hur växter väljer ut plats när dom självsår sig gör mig lika förundrad varje år. Smällspireor har jag ju några stycken och det har blivit många fröplantor under åren. Min kusin fick med sig en som växte i krukan ovan – jag hade också en i ”långrabatten”, men den satt lite dumt till. Precis under nätstaketet…..

P1030109.jpg
Maskros och smällspirea – vilken kombo!

Hur en buske kan fröså sig och växa vid garaget bland stampad sand (i botten) och grus verkar ganska otroligt. Men här ovan är beviset – och den kommer att få växa kvar! Jag har en i stenhörnan också, den är några år äldre så den är väl kanske 1,2-1,5 m hög nu. Den fick alltså också växa kvar…..

SUSIE

Annons

Författare: Susie på Stjärnarve...

Är en infödd Stockholmare som tillsammans med gubbe och hund flyttade till Gotland för16 år sen - vilket vi aldrig har ångrat. Vi hade då ett företag (Ronwill Speedshop) där vi sålde avancerade tillbehör till race-, rally-, sport- och veteranbilar. Alltså samtidigt en hobby och arbete! Vi pensionerade oss för ett antal år sen och nu njuter vi bara av livet!!

En tanke på “PÅ KVÄLLSPROMMIS”

  1. Såg genast att du bytt tema på bloggen. Det blir nog bra när du är färdig!
    I år är det mycket som växer och gror på helt andra platser än man väntat sig.
    Ha en fin pingsthelg!
    Kram, Ingrid

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Hem och Trädgård

Interiör och exteriör

OrdOdlaren

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Glädjekällans Trädgårdsblogg

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

Helena´s Hem & Trädgård

Trädgård, natur, hund, matlagning, böcker, funderingar m.m. m.m.

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

%d bloggare gillar detta: